Lansare serie de carti pentru copii - Vico, fratele dragonilor - Secretul talismanului strălucitor

09 Oct 2019

vico fratele dragonilorPe data de 19 octombrie 2019 Editura Sigma Educațional lansează seria de cărți pentru copii Vico, fratele dragonilor – volumul I – Secretul talismanului strălucitor. Lansarea are loc la Biblioteca Națională a României în cadrul Târgului internațional de carte pentru copii, de la ora 15:00. Pentru început copiii vor afla despre  întâmplările din primul volum al seriei – Secretul talismanului strălucitor – pentru ca în curând să se bucure de peripețiile din al doilea volum.

Parcă desprinși din lumea animațiilor pentru a face un popas de senzație în lumea cărților, doi pui fantastici de dragon, Verzișoara și Albăstrel, privesc cu niște ochi mari, încântători și protectori, spre fratele lor om, de pe coperta unei cărți pentru copii recent publicate de Editura Sigma Educațional.

Duș cu nori și multă aventură

Ilustrațiile din paginile cărții Vico, fratele dragonilor – Secretul talismanului strălucitor – îi cuceresc pe loc pe cei mici și îi conving să rămână până la capăt în poveste alături de personajele cărții. Copiii vor citi cum se face curat într-o locuință de dragoni, vor zbura cu imaginația pe spatele lor acoperit cu solzi, vor trece printr-un duș cu nori care le va aduce multă aventură, își vor face prieteni acolo unde te aștepți mai puțin și le vor afla acestora poveștile nemaipomenite.

Ingredientele din poveștile tradiționale cu dragoni sunt rearanjate original

Seria Vico, fratele dragonilor a fost lansată în Germania la începutul anului, fiind întâmpinată cu entuziasm de către cititorii de toate vârstele, fascinați de poveștile și legendele în care protagoniști sunt dragonii. Personaje de basm, creaturi cu forțe fabuloase din mituri îndepărtate, dragonii au inspirat și continuă să inspire scriitorii și să înflăcăreze imaginația cititorilor din toate timpurile. Urzeala tronurilor, Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, seria Harry Potter sunt doar câteva titluri de răsunet dintr-o multitudine în care dragonii fac impresie.

Într-o rețetă care dă iar și iar rezultate ce ar mai fi de adăugat? Primul volum din seria Vico, fratele dragonilor – Secretul talismanului strălucitor aduce un plus de farmec prin ilustrație și rearanjează ingredientele tradiționale ale clasicei povești cu dragoni, reinterpretându-le în chip năstrușnic și copilăresc. Vico, un copil, și doi pui de dragoni, frații lui, doresc să împace oamenii și dragonii care s-au împărțit în două tabere aflate în război dintotdeauna.
Vico este singurul om dintr-o familie de dragoni. Nu știe să zboare precum frații lui, nu este atât de încântat să se zbenguie printre nori ca ei, dar, atunci când sora sa dragon dispare în pădurea interzisă atrasă de o strălucire irezistibilă, se avântă neînfricat să o salveze și face primul pas către marea aventură. La capătul aventurii, vor reuși oare cei trei frați să-i lecuiască pe oameni de frica de dragoni?

Verzișoara și Albăstrel se cuibăriră lângă Dindra, mama-dragon, iar Vico se lipi strâns de Drago. Tulburat, povesti ce pățise în pădure, de la căderea Verzișoarei până la întâlnirea cu Mona și oamenii. Avea multe idei despre ce s-ar fi putut face în privința fricii oamenilor față de dragoni.
– Aș putea să merg în sat și să le povestesc despre dragoni! Propuse el, înflăcărat.
– Vrei să spui tot despre noi, dragonii, pui de om! se răsti Verzișoara la fratele ei, ca de obicei. Am putea să o invităm pe Mona, ca să ne povestească despre oameni, zise Vico.

Cine sunt creatorii seriei Vico, fratele dragonilor?

Oliver Pautsch (n. 1965, Hilden, Germania), autorul cărții, și-a început activitatea literară în anul 1994. Scrie scenarii, piese de teatru, proză scurtă, romane polițiste și cărți pentru copii și tineri. Cartea sa Der Bruch (Ruptura) a fost introdusă în catalogul White Ravens 2010 de către Biblioteca Virtuală Internațională pentru Tineret din München. Acest catalog cuprinde cele mai relevante titluri nou publicate din literatura pentru copii și tineri din întreaga lume. În perioada studenției, scriitorul a avut și diferite ocupații în industria filmului și a televiziunii. Din 2007 este implicat în evenimentele de promovarea lecturii în rândul tinerilor.

Timo Grubing s-a născut în 1981 în orașul Bochum din Germania. După studiile de arte plastice din Münster, se întoarce în orașul natal. Aici trăiește și lucrează ca ilustrator pentru cărțile dedicate copiilor, adolescenților sau pentru jocuri de societate și de calculator. Pasiunea sa pentru animalele cu solzi merge atât de departe încât ar crește cu mare bucurie un dragon drept animal de companie. Și, dacă visul său de ilustrator nu s-ar fi împlinit, i-ar fi plăcut să lucreze ca îngrijitor de animale în Jurassic Park.

Popular

https://www.recenzii-carti.ro/Lumea în care trăim - festival de conferințe și dialoguri culturale

21 Jan 2020

Lumea în care trăim - festival de conferințe și dialoguri culturale

Cea de-a treia ediție a festivalului „Lumea în care trăim”…

melimeloparis.ro

 

libris.ro

 

nemira.ro

 

starshiners.ro

 

starshiners.ro

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.