Educație versus Învățământ

26 Aug 2019

 

Educație versus Învățământ


Asumarea rolului formator în dezvoltarea copilului și alegerea celor mai potrivite alternative educaționale

Editura Herald şi Librăria Humanitas Cişmigiu din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38​) vă invită marți, 27 august 2019, ora 18.30, la evenimentul Educație versus Învățământ,  desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!”

Care sunt indicatorii fericirii în educația copiilor? 
Din postura de părinți și educatori, cum putem să îi învățăm pe copii să își păstreze prospețimea, să trăiască starea de mindfulness, acasă și la școală?
Cine sau ce face ca disciplina cu dragoste și limite să funcționeze?  
Cum alegem cea mai potrivită variantă de educație pentru copilul nostru? 
Cum să creștem copii responsabili și fericiți? 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, veți primi o paletă largă de răspunsuri cu sprijinul specialiștilor invitați la eveniment.
La nivel global, actualul sistem educațional se confruntă cu mari probleme. În plus, departe de a oferi o educație adecvată celor mici, sistemul ajunge adesea să îi epuizeze pe profesori, să streseze părinții și să îndepărteze elevii de școală. 
Nu există părinţi perfecţi, educatori perfecți, nu există copii perfecţi şi nici relaţii fără tensiuni.

Editura Herald vă propune câteva titluri, cărți pe care le puteți alege drept companion, fiind de un sprijin real în călătoria pe care o facem alături de oamenii buni, pe care vrem să îi creştem şi care vrem să devenim.
Vom discuta pe marginea titlurilor „Mindfulness pentru profesori” de Patricia Jennings din colecţia Mindfulness, „Despre educație” de Jiddu Krishnamurti din seria de autor și „Disciplină cu dragoste și limite” de Jerry Wyckoff și Barbara Unell, titlu publicat în colecţia Parentaj. 

Îi veți întâlni, ca invitați, pe Lila Vasilescu (trainer, facilitator programe de educație socio-emoțională la Școala Internațională Verita, director Fundația Verita), Andreea Neagu (psiholog, psihoterapeut și supervizor), Andreea Puiu (profesor, dezvoltator Pedagogia fericirii, inițiatoarea campaniilor Cartea de pe catedră și Aleg să fiu un profesor fericit), Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut integrativ). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Specialiştii sunt invitați să împărtășească publicului câteva repere practice din teoriile psihologice și educaționale care vă pot ajuta să aveți o comunicare mai bună și o dinamică armonioasă în relația copil – părinte – educator.

Se va discuta despre conectare şi empatie și despre cum puteți îmbunătăţi conştient viaţa emoţională a copiilor voștri.
 
Vă invităm, aşadar, la o întâlnire dedicată subiectelor educație, mindfulness și parentaj conştient, din perspectiva celor trei alternative de educație: formală, nonformală și informală, cu sprijinul colecțiilor Mindfulness și Parentaj, publicate de Editura Herald.  

 

Volumele de  mai sus le puteți găsi aici:

 

elefant.ro    libris    carturesti

vegis.ro

 

elefant.ro

 

epantofi.ro

 

niculescu.ro

 

vivre.ro

 

elefant.ro

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.