Cadouri pline de înțelepciune de Ziua Îndrăgostiților

05 Feb 2019

 

Să ne amintim că celebrul Dante Alighieri spunea că iubirea mișcă soarele și celelalte stele. Declarația sa eternă, „Te iubesc și te voi iubi toată viața, iar dacă și după moarte oamenii iubesc, atunci te voi iubi pentru totdeauna”, merită însoțită de un dar plin de înțelepciune.

Iubiți înțelepciunea și vă veți iubi veșnic!

 

 

Alegerea potrivită în dragoste

Forţa inconştientului

BRUNO HUMBEECK

Editura Trei

Colecția Dezvoltare personală

Ce ne determină să alegem un anumit bărbat, o anumită femeie? Există oare o alegere potrivită sau totul e hazard? Şi oare cum eroii unor romane atât de îndrăgite, precum Amantul doamnei Chatterley sau Mânăstirea din Parma, au ajuns să-şi ţeasă poveştile de dragoste?

Să ne imaginăm relaţia noastră de iubire ca pe o casă. Şi, construind-o, avem libertatea de a începe de oriunde dorim: de la fundaţia săpată adânc în pământ, de la acoperiş sau de la parterul confortabil, trecând apoi la alte etaje, mai mult sau mai puţin atrăgătoare iniţial. În arhitectura unui cuplu, aceste planuri au o semnificaţie proprie şi spun câte ceva despre cei care le clădesc. Chestionarele şi testele pe care le veţi găsi în acest volum vă vor ajuta să vă evaluaţi compatibilitatea cu celălalt într-o relaţie incipientă şi să vă cunoaşteţi mai bine "casa" propriului cuplu, pentru a vă putea bucura împreună de ea cât mai deplin. E o carte pentru oameni singuri, ce încă îşi caută perechea, dar şi pentru cuplurile deschise spre autoexplorare.

Bruno Humbeeck, psihopedagog şi cercetător la Universitatea din Mons, are o bogată experienţă în consilierea şi pedagogia familială şi este autorul a numeroase lucrări despre rezilienţă, educaţie familială şi relaţia şcoală–familie. De același autor, la Editura Trei a mai apărut Suferinţa din dragoste. Povestea maturizării adolescenţilor.

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Cele cinci limbaje ale iubirii

Cum să-i arăţi partenerului că eşti implicat trup şi suflet în relaţie

GARY CHAPMAN

Editura Curtea Veche

Colecția Familia la Curtea Veche

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipseşte umorul.

Cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Marte și Venus în dormitor

Un ghid practic pentru păstrarea romantismului şi a pasiunii în dragoste

DR. JOHN GRAY

Editura Vremea

Colecția JOhn Gray

Un ghid practic pentru păstrarea romantismului şi a pasiunii în dragoste. Dr. John Gray analizează toate cauzele care duc la răcirea pasiunii într-o căsnicie şi dă soluţii practice, la îndemâna tuturor, pentru a păstra înflăcărarea şi romantismul unei legături.

John Gray, PhD e autorul celor mai vândute cărţi despre relaţii. A scris 17 volume, inclusiv „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“, carte considerată ca „una dintre primele 10 cărţi care au influenţat lumea în ultimii 25 de ani“. Cărţile sale au fost vândute în peste 50 de milioane de exemplare, fiind traduse în peste 45 de limbi străine. Expert în comunicare şi relaţii recunoscut pe plan mondial, Dr. John Gray îi ajută pe bărbaţi şi pe femei să înţeleagă, să respecte şi să aprecieze diferenţele dintre ei.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Iubirea se construieşte în doi

SHAARON BIDDULPH, STEVE BIDDULPH

Editura Humanitas

Colecția Practic

„E de o mie de ori mai bună ca Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“, s-a spus despre această carte socotită „clasică“ – prima ediţie a apărut în 1988 –, un bestseller care a salvat, se pare, sute de mii de căsnicii din toată lumea. Steve şi Shaaron Biddulph au revăzut ediţia de faţă, aducând-o la zi pentru secolul XXI, dar scopul ghidului lor a rămas neschimbat: ce trebuie să facem ca să ne menţinem cuplul, marital sau nu, „până când moartea ne va despărţi“, bucurându-ne din plin atât de relaţia dintre noi, cât şi de copiii noştri.

Acest ţel simplu în aparenţă nu se obţine uşor. „La început iubirea e o binecuvântare, dacă nu un noroc. Apoi devine o realizare.“ Iubirea, cred autorii acestei cărţi intitulate, cu un joc de cuvinte intraductibil în română, The Making of Love, e o construcţie care cere timp. E posibil să ai nevoie de 20 de ani ca să atingi extazul amoros de care tu şi partenerul tău de cuplu sunteţi capabili. Şi e posibil să aveţi nevoie de ani mulţi ca să ajungeţi să vă înţelegeţi cu copiii voştri. Din fericire, construcţia iubirii va fi mai uşor de realizat dacă urmăm sfaturile acestui cuplu de psihoterapeuţi, celebru în Australia.

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Darul iubirii

Profetul - Nebunul - Nisip şi spumă - Grădina Profetului - Portret în peniţa - Deschizătorul de drumuri

Kahlil Gibran

Editura Herald

Colecția înțelepciunea inimii

Drumul spre lumină este un drum al împlinirii de sine, un drum al trezirii şi al deschiderii către nemărginirea Fiinţei, este drumul dinspre noaptea începutului de om către ziua sinelui prealuminat.

Darul iubirii este o carte a devenirii şi o carte de înţelepciune. O carte a devenirii deoarece urmează paşii unui om către sine însuşi; o carte de înţelepciune căci, în drumul său spre deplinătatea fiinţei, Gibran, întrebător sau profetic, rebel sau supus, zbuciumat sau împăcat cu sine, rămâne mereu îndrăgostit de Viaţă şi de darurile ei.

Deşi Gibran s-a considerat întotdeauna pictor şi nu scriitor, celebritatea şi-o datorează aproape în întregime cărţilor sale. Reconcilierea celor două inclinaţii, literară şi artistică, care şi l-au revendicat fiecare pentru sine, s-a realizat totuşi în operă lui scrisă, căci Gibran a scris ca şi cum ar fi pictat. Chiar dacă puţin numeroase, povestirile lui pline de viaţă precum şi „poemele în proză" au avut o influenţă considerabilă în epocă. Limbajul său este simplu şi colocvial, dar întotdeauna grav, iar dacă inspiraţia sa are neîndoielnic rădăcini în tradiţie, cum bine observau exegeţii săi arabi, stilul şi „tușa scriiturii" rămân puternic marcate de cultură occidentală.

Darul Iubirii reuneşte cele mai cunoscute opere ale lui Kahlil Gibran:

Profetul -  este cartea care i-a adus lui Gibran o notorietate mondială. Generaţii întregi de cititori o vor considera, împreună cu Mary Haskell, „cartea cea mai plină de iubire din câte s-au scris vreodată."

Nebunul - este o colecţie de parabole publicată prin curajul şi viziunea tânărului editor Alfred Knopf din New York - cel care îl va sfătui să-şi schimbe numele din Khalil în Kahlil, pentru o pronunţie corectă în limba engleză.

Portret în peniţă - redă cu ajutorul câtorva scrisori din puţina corespondență purtată între Gibran şi Mary Haskell, muza sa, înfiriparea unui delicat simţământ de afecţiune între două persoane aparţinând unor culturi diferite.

Deschizătorul de drumuri - este o colecţie de cugetări şi meditaţii asupra destinului omului.

Nisip şi spumă - o colecţie de parabole şi aforisme.

Grădina profetului - apărută postum, este scrisă în prelungirea Profetului şi ca o încununare a acestuia.

Opera lui este formatoare de conştiinţă întrucât Gibran ne îndeamnă neîncetat să redescoperim partea spirituală a vieţii; mai presus de toate, el ne aminteşte, într-un mod emoţionant, că omul este dator să lupte neobosit pentru libertatea şi demnitatea sa, că sufletul se îmbolnăveşte în lipsa frumuseţii şi a iubirii.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

 

Darul magic al iubirii

Editura Helen Exley

Colecția Cărți în dar

O superbă "inimă" plină cu trandafiri cu mici texte romantice.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

 

 

Primește iubirea pe care o dorești

Ghid pentru cupluri

Harville Hendrix

Colecția Pas în doi

Editura Herald

 

Primeşte iubirea pe care o doreşti este cel mai vândut ghid de transformare a unei relaţii intime într-o sursă neîntreruptă de iubire şi armonie. În această carte, Harville Hendrix prezintă abilităţile de relaţionare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea şi criticile cu un proces de vindecare ce are la bază dezvoltarea şi susţinerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revoluţionară a Terapiei Relaţionale Imago, ce combină mai multe discipline - printre care se numără ştiinţele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă şi terapia Gestalt - pentru a crea un program ce urmăreşte rezolvarea conflictelor şi înnoirea comunicării şi pasiunii.

Primeşte iubirea pe care o doreşti descrie cele trei etape ale relaţiilor intime, furnizează studii de caz ilustrative şi oferă recomandări folositoare pentru a depăşi obstacolele care stau în calea celor trei etape, în vederea creării unei legături mult mai puternice în interiorul cuplului. În primul rând, ea expune stadiile majorităţii relaţiilor - atracţia, iubirea romantică şi luptă pentru putere - şi sugerează modalităţi prin care partenerii pot asocia conflictele din relaţia lor cu fiecare dintre aceste stadii. Apoi explorează metode pentru obţinerea unei „Căsnicii Conştiente”, în cadrul căreia sunt readuse în atenţie fazele iniţiale ale iubirii romantice şi confruntarea este înlocuită treptat cu dezvoltarea şi susţinerea. În cele din urmă, autorii incorporează aceste idei într-un curs terapeutic unic, oferind o serie de exerciţii utile care conduc la înţelegere, rezoluţie şi revitalizare. Aceştia descriu, pas cu pas, modul în care putem comunica mai clar şi cu o sensibilitate sporită, felul în care ne putem debarasa de comportamente distructive şi în care ne putem focaliza energia spre împlinirea nevoilor partenerului.

Primeşte iubirea pe care o doreşti se adresează, aşadar, cuplurilor aflate în orice etapă a relaţiei, oferindu-le soluţii unice pentru rezolvarea conflictelor şi pentru obţinerea unei satisfacţii emoţionale reciproce.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Geografia intimă a femeii

Natalie Angier

Editura Herald

Colecția Pas în doi

Natalie Angier reuşeşte cu uşurinţă să transforme corpul feminin într-o sursă inepuizabilă de fascinaţie. Geografia intimă a femeii pune în lumină frumuseţea şi puterea interioară a arhetipului feminin, trecând prin teoria evoluţionistă, prin biologie, neurochimie şi prin diverse ipoteze ştiinţifice. Această carte este un ghid esenţial pentru cei care vor să afle orice: de la organe la orgasme, de la hormoni la histerectomii. Cu ajutorul clarităţii, al cunoştinţelor sale în domeniu şi al unei extraordinare exuberanțe de limbaj, autoarea demontează magistral miturile şi falsele informaţii care încă înconjoară corpul feminin, cea mai misterioasă capodoperă a evoluţiei. Geografia intimă a femeii se dovedeşte astfel a fi un tur de forţă spumos şi sigur pe sine, ce vădeşte o cunoaştere solidă a domeniului ştiinţific.

Cartea lui Angier, autoare laureată a Premiului Pulitzer, este o lectură extraordinar de incitantă. Aceasta va provoca intelectual atât femeile, cât şi partenerii acestora, care vor avea surpriza de a găsi în acest volum bine documentat aspecte încă nedescoperite ale femeii ce le stă alături.

                                                                                                                     
„Natalie Angier are un dublu talent, rareori întâlnit: o veritabilă pasiune pentru ştiinţă, îngemănată cu flerul lingvistic al unui poet . . . Surprinzător şi fascinant.”
People
, „Book of the Week”

„Cu o cantitate uriaşă de informaţii despre biologia funcţională a ambelor sexe, sceptica în legătură cu teoriile dominante despre rolul dominant al masculilor şi candidă în legătură cu valoarea speculativă a propriilor sale ipoteze feministe, [Geografia…] este un adevărat punct de referinţă în domeniul relaţiilor dintre sexe la sfârşitul secolului XX.”
USA Today

„Angier scrie despre biologie cu o însufleţire lipsită de orice complexe.”
Chicago Tribune

„Un cufăr plin cu informaţii practice . . . şi care îşi atinge ţinta propusă de fiecare dată.”
Newsweek

 „Tandră şi cu totul deosebită, fantezia strălucitoare şi plină de spirit a autoarei le va inspira pe femei să creadă în puterile lor.”

Boston Globe

Geografia intimă a femeii descâlceşte cu graţie şi furtunos deopotrivă foarte multe dintre aspectele acestei . . . ştiinţe a revistelor glossy, demonstrând că, de fapt, ştiinţa nu a ajuns la un consens în legătură cu diferenţele dintre sexe.”
Newsday

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

 

Sexualitatea masculină

Michael Bader

Editura Herald

Colecția Pas în doi

La prima vedere, sexualitatea masculină pare uşor de înţeles, dar dincolo de aparenţe se găsesc complexităţi care afectează vieţi şi relaţii. De ce pot fi bărbaţii atât de distanţi în pat? De ce atât de mulţi bărbaţi sunt extrem de ataşaţi de pornografie? Ar putea bărbatul să iubească pornografia şi să-şi iubească în continuare soţia?

Respectatul psiholog Michael Bader aruncă o privire sinceră asupra nuanţelor sexualităţii masculine, discutând probleme precum plictiseala sexuală, sexul online şi fantezii sexuale care pot lăsa femeile perplexe, iar pe bărbaţi îi pot umple de ruşine. Presărată cu exemple interesante extrase din propria experienţă clinică, Sexualitatea masculină le oferă cititorilor, bărbaţi şi femei, o înţelegere mai adâncă a comportamentului masculin chiar şi în manifestările sale cele mai excentrice. Printr-o conştientizare tot mai crescută a psihologiei din spatele sexului, Bader urmăreşte să sporească stima de sine a individului şi să amelioreze comunicarea din cadrul relaţiilor.                                                                                                                               

„Ideile lui Michael Bader sunt originale şi provocatoare, find bazate pe cercetare şi susţinute prin ample studii de caz. Autorul argumentează în mod convingător că preocupările sexuale care par perverse şi care au hrănit o teamă şi o cenzură generalizate ar putea fi mai bine înţelese ca un joc al fanteziei ce ne ajută să gestionăm diferite temeri ascunse. Faptul că Bader ajunge la concluzii pline de optimism şi de compasiune în analiza relaţiilor pe care le avem cu celălalt şi în radiografierea propriei noastre alcătuiri psihice ar trebui să ne dea tuturor speranţă.” Phillip Freeman, Boston University, Harvard Medical School

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti   

     

 

Secretul dezvăluit despre partenerii oglindă

Relația de iubire privită ca o cale către eliberarea interioară

RUEDIGER SCHACHE

Editura Atman

Partenerul este asemenea unei oglinzi, iar în oglindă ni se revelează soluţia.

Într-o relaţie nu se petrece nimic întâmplător, deoarece fiinţa pe care ai atras-o în viaţa ta face parte din planul vieţii tale. Ceea ce spune sau nu, ceea ce gândește sau simte, modul în care se comportă îţi oglindesc forţele energetice lăuntrice care îţi ghidează viaţa și relaţia.

Prin intermediul principiului oglinzii vei fi capabil să descifrezi tiparele inconștiente. Dacă înţelegi ce a acţionat până acum în fundal, vei atrage transformări benefice în viaţa ta.  Blocajele sufletești vor dispărea, iar în fi nal se poate petrece ceea ce două fiinţe umane privesc drept cea mai înaltă fericire comună: o iubire eliberată și profund împlinitoare, pentru fiinţa iubită și pentru tine însuţi.

Cartea de față este asemenea unui program practic, menit să vindece blocajele relaţionale, să aducă o profundă cunoaștere de sine și să ofere posibilitatea dobândirii unei reale eliberări interioare.

„În relaţii nu există noroc sau ghinion. Există doar iubire și tipare ascunse. Iar dincolo de tipare te așteaptă împlinire și libertate.”

La început e iubirea şi abia apoi se înfiripă relaţia de cuplu. Ambele urmează legi diferite. Iubirea nu pretinde nimic, nu dorește să schimbe ceva, ci pur și simplu există.

Relaţia, în schimb, se bazează pe dorinţe și așteptări, care interferează cu dorinţele și așteptările celui de lângă noi. Într-o mare măsură, acest lucru se petrece în mod inconștient, certurile, dezamăgirile și neînţelegerile fiind consecinţele sale directe. Pe cât de dureroase par să fie aceste situaţii conflictuale, ele ascund totuşi un potenţial inimaginabil de valoros al cunoașterii de sine și al dezvoltării individuale.

Ruediger Schache, autor a mai multor bestseller-uri, ne revelează în această carte șapte secrete ale oglinzii. Toate aceste secrete contribuie nu doar la atingerea unei relaţii de iubire care aduce împlinire, ci ne susţin totodată în dezvoltarea interioară și în atingerea libertăţii individuale.

Vei învăţa pas cu pas să recunoști propriile tipare și pe cele ale partenerului. Vechile întipăriri din subconştient și automatismele inconștiente își vor pierde treptat puterea, dând naştere astfel unui spaţiu nou pentru ceea ce vă unește: spaţiul iubirii.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Înțelepciunea inimii

realizându-ne propriul potențial prin intermediul a patru întrebări cheie

RUEDIGER SCHACHE

Editura Atman

Foloseşte cea mai mare forţă a propriei vieţi!

Inimă umană este o creaţie plină de minuni şi deosebit de complexă, cu un spectru larg de abilităţi neimaginate până acum. Ea deţine printre altele o inteligenţă proprie şi o capacitate de percepţie unică, ce depăşeşte cu mult simţurile umane obişnuite.

Noi putem accesa şi utiliza aceste forţe, le putem aduce în echilibru cu propriul mental, descoperind în felul acesta cele mai bune soluţii pentru orice problemă cu care ne confruntăm.

Ruediger Schache, autor a numeroase bestseller-uri, a conceput în acest sens 4 întrebări cheie pline de înţelepciune. Cel care le va utiliza nu va descoperi doar
răspunsuri, ci şi calea spre potenţialul său cel mai înalt.

Cele mai recente studii ştiinţifice atestă faptul că inima este o adevărată forţă, ce depăşeşte cu mult dimensiunea fizică. Bazându-se pe aceste rezultate, Ruediger Schache ne demonstrează în plus că inima deţine o inteligenţă proprie, capabilă să cuprindă în mod integral informaţii complexe.

În felul acesta devenim capabili să dobândim anumite înţelegeri, ce determină luarea unor decizii pe care mintea umană nu le-ar fi luat niciodată singură. Cum reuşim însă unificarea minţii cu inima, pentru a fructifica astfel întregul său potenţial? Pentru aceasta au fost create 4 întrebări cheie pline de înţelepciune, ce se dovedesc a fi de un real folos atunci când sunt utilizate într-o situaţie conflictuală sau o dispută. Ele sunt concepute astfel încât prin intermediul lor vei fi orientat instantaneu spre cel mai înalt ţel şi conectat la cea mai mare forţă interioară. În felul acesta vei fi capabil să descoperi soluţii autentice care sunt într-o perfectă stare de echilibru cu inima şi mintea, cursul vieţii luând o direcţie nouă.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Îndreptar pentru zeițe

Inspirații zilnice despre Supremul Spirit Feminin

PATRICIA MONAGHAN

Editura Atman

Cu multe nume te chemăm, și ale tale sunt aceste nume, pe de-a-ntregul.
Cu multe rituri te slăvim și ale tale sunt aceste rituri, pe de-a-ntregul.
Ești fără de sfârșit, zeiță, tu, regină a cerurilor.

Apuleius – Metamorfoze

Zeița are multe chipuri. Acest îndreptar te va ajuta să explorezi noi fațete ale minunatei ei diversități, în fiecare zi. Fiecare rugă zilnică și fiecare explicație ce o însoțește sunt o meditație asupra lecțiilor divine primite în cadrul celor mai puternice experiențe umane: creația, sărbătoarea, nașterea, frumusețea, abundența, pierderea, dragostea, venerația, precum și toate ciclurile anotimpurilor și vieților noastre.
Îndreptarul pentru zeițe ne ajută să facem o legătură între propria personalitate și spiritul nostru divin, făcând astfel loc în gândurile noastre pentru un spațiu sacru în care noile noastre introspecții să poată prinde rădăcini și să crească. Citind în fiecare zi aceste străvechi rugi pline de emoție, veți avea posibilitatea să recunoașteți oportunitățile pe care fiecare zi vi le scoate în cale pentru a avea profunde transformări spirituale – putând astfel să slăviți și să hrăniți feminitatea divină ce sălășluiește în noi.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti    

    

 

Arta de a iubi

Don Miguel Ruiz

Editura Mix

Colecția Lumea din noi
 

În "Arta de a iubi" Don Miguel Ruiz scoate la lumină convingerile noastre bazate pe teama care ne împiedică să iubim şi generează toate suferinţele şi dramele din relaţiile noastre de cuplu.

Fericirea se naşte din iubire, iar iubirea se naşte chiar din inima omului. Dacă veţi fi generos cu iubirea dumneavoastră, toată lumea se va grăbi să vă răspundă cu aceeaşi monedă. Cine este generos, nu poate fi singur. Cine este egoist, va fi întotdeauna singur, fără ca altcineva decât el însuşi să fie de vină. Generozitatea deschide toate porţile; egoismul le închide. Egoismul se naşte din sărăcia inimii, din convingerea că iubirea nu este suficientă pentru toţi. Oamenii devin egoişti din convingerea greşită că mâine nu vor mai avea suficientă pizza ca să mănânce. Cine înţelege însă că în inima lui există o bucătărie magică va fi întotdeauna generos, iar iubirea lui va fi necondiţionată. 

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

Cele cinci limbaje ale iubirii 

Secretul iubirii care durează. Carte de colorat motivaţionala pentru adulţi

Gary Chapman

Editura Curtea Veche

Cartea de colorat Cele cinci limbaje ale iubirii este inspirată de bestsellerul cu acelaşi titlu al lui Gary Chapman. Ilustraţiile şi textele din carte vă oferă prilejul să cunoaşteţi, să exprimaţi şi să experimentaţi cele cinci limbaje ale iubirii: cuvintele de încurajare, clipele plăcute petrecute în doi, gesturile binevoitoare, primirea de daruri şi mângâierile fizice.
Oferiţi-vă zilnic câteva momente de relaxare şi de pace în care să vă jucaţi cu culorile şi să coloraţi aceste pagini. Cuvintele care însoţesc desenele vă dau ocazia să meditaţi la semnificaţia şi la importanţa relaţiilor din viaţa voastră.
Existenţa noastră e plină de provocări. Trebuie să luptăm pentru orice relaţie la care ţinem şi trebuie să ne implicăm în ea trup şi suflet. Cartea de colorat Cele cinci limbaje ale iubirii ascunde între paginile ei secretul construirii unor legături interumane sănătoase şi autentice. Mai mult, însuşindu-vă cele cinci limbaje ale iubirii, vă veţi elibera de stresul cotidian, iar coloratul este un mijloc ideal de relaxare.

 

Cartea este disponibilă aici:

elefant.ro    libris    carturesti        

 

 

Inima îndrăgostită

O istorie neconvențională a iubirii

Marilyn Yalom

Editura Nemira

PRECOMANDĂ - data estimată de apariție 8 februarie 2019

Cum a apărut legătura dintre inimă și iubire? Cum a devenit inima simbolul suprem al iubirii și cum a evoluat acesta în decursul timpului, din vremea Scripturilor până în era emoticoanelor din social media? De ce este inima cel mai cunoscut simbol din lume? 

Pictură, literatură, teatrul său teologia ultimelor două milenii oferă, separat și împreună, un răspuns fascinant și deschid noi posibilități de a privi emoția umană supremă. Marilyn Yalom pășește cu atenție într-un muzeu nesfârșit, unde redescoperă îndrăgostiți și povești celebre sau uitate, mergând din Egiptul antic până în era Facebook-ului. Zei, sfinți, trubaduri, amanți și prinți săgetaţi de Cupidon prind viață într-o revizitare inedită a nesfârșitei istorii a iubirii.

Marilyn Yalom (n. 1932) este istoric de origine americană, specializat în studii de gen. De-a lungul timpului, a predat la multe universități și institute de cercetare din Statele Unite ale Americii, printre care The Clayman Institute for Gender Studies de la Stanford University. Este autoarea unor volume care s-au bucurat de un real succes și au fost traduse în multe limbi: A History of the Breast, A History of the Wife, Birth of the Chess Queen. În anul 2013, cartea ei How the French Invented Love a fost nominalizată la Premiul pentru Cea mai bună carte decernat de American Library, filială Paris, și la alte distincții. Cel mai recent volum al său este The Social Sex: A History of Female Friendship, pe care îl semnează împreună cu Theresa Donovan Brown. Locuiește în Palo Alto, California, împreună cu soțul ei, Irvin D. Yalom, psihiatru și scriitor. 

 

Cartea este disponibilă aici:

 libris    carturesti        

Tinute casual

 

vegis.ro

 

Rochii de vara

 

 

vegis.ro

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.