Scrisori din Laponia

Categorii:   Pentru copii   |   Literatura română

Când tocmai se pregătește să pună stăpânire pe lume, Baba Iarnă constată că are inundație. Din cauza poluării, se topesc ghețarii, e apă peste tot, iar Iarna nu poate poate veni în aceste condiții. Iar dacă nu e Iarnă, nu poate veni nici Moș Crăciun, iar fără el… ce grozăvie, cine mai aduce cadouri copiilor care le așteaptă?

Noroc că spiridușii Moșului au o idee genială despre cum pot opri oamenii din a face rău planetei și cum pot aduce Iarna înapoi.

O frumoasă poveste de Crăciun despre puterea lui împreună, dar și despre cât de important e să avem grijă de copaci, de iarbă, de aer și de noi.   Ioana Chicet-Macoveiciuc

Editura: Univers
An apariție: 2018
ISBN: 9789733410669
Pagini: 20

 

f64.ro

 

f64.ro

 

 

 

De același autor

100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă

Nesupusele este un proiect de educaţie alternativă având ca teme transversale: diversitatea culturală, dezvoltarea valorilor patriotismului şi ale spiritului civic, respectul pentru istoria privată, cea de zi cu zi, nu doar pentru cea publică a unei ţări

Scrisori din Laponia

Recenzie adăugată de către Alina

Scrisori din Laponia este o poveste foarte frumoasă, de citit copiilor cuminți. Autoarea, Victoria Pătrascu, îl înfățișează pe Moș Crăciun ca salvator al planetei. O idee minunată, de a educa și de a  apropia oamenii în același timp, vine atât de firesc din partea lui atunci când i se cere ajutorul. Tălpici, un iepuraș polar, dolofan și pufos, aflat mereu alături de capricioasă baba Iarnă este cel care alergase la Moșul într-un suflet. Supărată că oamenii fac risipă, aruncă gunoaie, tăie copaci, poluează cu atâtea mașini și nu mai poate ieși în lume ca altă dată,  Iarna are de gând să nu mai  lase Moșu să iasă. Așa, ca pedeapsă. Dar Moșul nu se lasă, găsește o soluție inventivă. Roagă oamenii să facă o pauză de o zi și o noapte de la tehnologie. Apoi trimite spiridușii săi să facă o păturică magică din scrisorile primite de la copii, ca să acopere ghețarii. În felul acesta nu se mai topesc, nu mai sunt plângăcioși și baba Iarnă iese și ea mândră în lume.  Moșu este si el eliberat.

Fiecare ilustrație este o pânză în sine. Toate paginile pot încânta oamenii mari și mici prin colorit, inspirație și mesaj. Scrisorile din Laponia trebuiesc citite pentru a putea construi lumea sănătoasă de mâine.

Cumpără cartea Scrisori din Laponia de aici:

elefant.ro    libris    carturesti     cartepedia

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.