Să trăim sănătos fără toxine

Categorii:   Sănătate   |   Diete   |   Nutriție   |   Medicină alternativă

Acoperă Detoxificarea de la A la Z, dând răspuns la întrebări de genul: De ce să ne detoxificăm? Când să ne detoxificăm? La ce să ne aşteptăm? Cum acţionează? Cât durează?

Explică felul în care trebuie folosite anumite alimente crude şi plante medicinale pentru curăţarea şi vindecarea fiecărui organ, sistem sau stare de dezechilibru din organism.

Prezintă detaliat legătura dintre corp, minte şi suflet, pe de-o parte, şi sănătatea durabilă, pe de altă parte.

Prezintă dieta de detoxificare şi cum trebuie ea adaptată vieţii.

Cuprinde zeci de tabele uşor de folosit: plante medicinale, formule de remedii naturiste din plante, proprietăţi ale alimentelor, mineralelor, substanţelor fitochimice, ale sărurilor celulare etc., precum şi reţete de preparate din alimente crude.

„Dr. Morse este renumit pentru munca sa si succesul (de vindecare) in toate tipurile de cancer. El este specializat in regenerarea creierului si a nervilor. Dr. Morse este unul dintre cei mai mari vindecatori din lume." - Dr. Bernard Jensen

Editura: Paralela 45
An apariție: 2011
ISBN: 973-697-372-7
Pagini: 544

 

vivre.ro

 

 

Să trăim sănătos fără toxine

Ghid fundamental Alimente şi plante naturale pentru regenerarea celulară completă

Recenzie adăugată de către Alina

Robert Morse este doctor naturopat cu diplome în naturopatie, biochimie, iridiologie, herbologie (studierea plantelor medicinale, ierburilor medicinale, botanică), fitness. În lucrarea Să trăim sănătos fără toxine – Ghid fundamental Alimente și plante naturale pentru regenerarea celulară completă, Robert Morse explică cum influențează alimentația și substanțe chimice viața oamenilor și de ce s-au creat  stări de toxicitate, de slăbiciune genetică, degradare și degenerare a celulelor care nu au fost observate niciodată la nicio specie.  

Există și o Școală Internațională de Detoxificare (Internațional School of Detoxification-ISOD) - Robert Morse în care se aplică numai metoda acestuia, care constă în abordarea unui program strict de alimentație care să ducă la vindecarea unor boli grave pe baza detoxificarii și regenerării celulare. Autorul spune că dieta omului ar trebui să fie predominant compusă din fructe și legume, în loc de animale moarte, laptele lor și alimente latente (cereale și fasole) și că pricipalul scop pentru restabilirea sau menținerea sănătății ar trebuie să fie eliminarea acidității mari din corp și a toxinelor. Refacerea sistemului imunitar  împreună cu o formulă din plante medicinale este o cale prin care Dr. Morse vindecă peste 95% și chiar 100% din multe afecțiuni grave.

Cartea cuprinde următoarele subiecte: înțelegerea speciei umane, cum functionează corpul omenesc, alimentele cu care ne hrănim, obiceiuri nocive, natura bolii, eliminarea bolii prin purificarea și regenerarea țesuturilor, hrană pentru vitalitate, puterea plantelor medicinale, instrumente pentru o viată sănătoasă, sănătate și spiritualitate. Fiecare capitol necesită un studiu atent, deși multe principii expuse par arhicunoscute. Chiar dacă am mai citit astfel de cărți, ,,Să trăim sănătos fără toxine –Ghid fundamental Alimente și plante naturale pentru regenerarea celulară completă’’ se distinge prin claritatea cu care autorul își expune metoda, exemplificând cu tabele, soluțiile alternative practice și mai ales de ce trebuie să facem un lucru sau altul pentru a avea succes în demersul nostru de a avea o sănătate perfectă.

„Dacă, într-o afecţiune, nu se aplică tratamentul autentic, adică adecvat, suferinţa va continua, iar boala se va manifesta în alte forme. Alternativa terapeutică este naturopatia autentică (detoxificarea), o ştiinţă a naturii mai puţin cunoscută, care este folosită de sute de ani şi de sute de mii de indivizi aparţinând regnului animal de pe tot globul. Ea este capabilă să redea corpului fizic, emoţional şi mental sănătatea şi vitalitatea. Detoxificarea presupune implicarea unor ştiinţe ca biochimia, chimia, botanica şi fizica şi s-a plasat întotdeauna în centrul vindecării adevărate. Din acest motiv, naturopatia ar trebui să ocupe un loc central în cadrul medicinii naturiste moderne, deşi, în realitate, ea a fost uitată în lumea noastră marcată de atâtea metode de tratament.

Detoxificarea nu este un sistem terapeutic, nici o modalitate de eliminare a simptomelor, ci un sistem de vindecare prin abordarea cauzei care a condus la instalarea bolii. Presupune înţelegerea unui adevăr simplu, acela că organismul uman este terapeutul şi că energia are un rol central în cadrul procesului de vindecare. Ea pune în lumină adevărata cauză a bolii, şi anume distrugerea energiei. Energia, dar şi epuizarea resurselor de energie, constituie produsul direct a ceea ce mâncăm, bem, respirăm, aplicăm pe piele, dar şi efectul gândurilor şi al sentimentelor noastre. Aceste şase căi ne ajută fie să redevenim nişte persoane sănătoase şi pline de vitalitate, fie să ne îmbolnăvim şi să epuizăm resursele existente în organism. Naturopatia reprezintă cea mai pură formă de vindecare.’’

 

Cumpără cartea de aici:

carturesti    libhumanitas    libris    cartepedia

 

Resurse suplimentare:

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Din aceeași categorie

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.