Puterea ta interioară

Categorii:   Dezvoltare personală   |   Literatura română

De-a lungul anilor am lucrat cu sute de oameni si, discutand cu fiecare în parte în cadrul sedintelor de psihoterapie si life-coaching, am observat care sunt principalele probleme cu care se confrunta acestia: ganduri si emotii disfunctionale, credinte limitative, lipsa încrederii în sine, stima de sine scazuta, relatii toxice sau conflictuale, lipsa de sens si semnificatie în vietile lor, necunoasterea propriei persoane, blazare etc. Pe marginea probemelor întalnite am pus întrebari si am obtinut raspunsuri, am explorat împreuna solutii iar realitatea acestor persoane s-a modificat spectaculos.

Cartea „Puterea ta interioara. Preia controlul asupra vietii tale” cuprinde în sapte capitole diverse situatii de viata si ipostaze în care ne regasim cu totii la un moment dat din viata noastra. Fie pentru ca nu ne cunoastem suficient de bine, pentru ca nu ne dam voie sa visam si sa „zburam”, pentru ca tinem cont mult prea mult de ce îsi doresc altii si mult prea putin de ce ne dorim noi, sau fie pentru ca înca nu stim cum sa ne accesam resurele si puterea interioara, putem face alegeri care sa nu fie în acord cu autenticitatea noastra, cu dorintele noastre reale si cu misiunea noastra personala. Aceste alegeri ne pot îndeparta de calea noastra si putem ajunge sa experimentam foarte frecvent sentimente negative precum tristete, anxietate, depresie, lipsa de sens, gol interior ori chiar boli fizice.

Scopul acestei carti nu este sa îti ofere solutii magice în sapte pasi ci sa te ajute sa îti constientizezi si sa îti accesezi puterea interioara, folosind-o cat mai întelept cu putinta; sa privesti problemele cu care te confrunti din mai multe unghiuri de vedere sau, pur si simplu, pentru un moment, dintr-o alta perspectiva pentru a-ti da voie sa observi cai alternative, mai simple, de solutionare.

În urma experientei mele ca psihoterapeut si life-coach am observat care sunt situatiile problematice si blocajele cel mai des întalnite în viata unui om si am hotarat sa tratez aceste situatii în cele sapte capitole ale acestei carti:

- Stapaneste-ti mintea si emotiile
- Ai încredere în tine si fii autentic
- Foloseste-ti puterea interioara
- Îmbratiseaza viata si schimbarea
- Respecta-i pe cei din jur
- Alege întelept oamenii cu care te înconjori
- Fericirea ta depinde de tine

Stiu ca orice om are în interiorul sau toate resursele necesare pentru a face fata dificultatilor vietii, tot ceea ce trebuie sa faca este sa îsi regaseasca calea spre sine, sa îsi redobandeasca puterea interioara si sa îsi ia viata în propriile maini adoptand o gandire sanatoasa, rationala si constructiva.

Editura: Gordian
An apariție: 2015
ISBN: 978-606-7430-18-9
Pagini: 379

 

cartepedia.ro

 

 

Puterea ta interioară

Preia controlul asupra vieții tale

Recenzie adăugată de către Alina

Ca mai toate lucrările de life-coach, Puterea Ta Interioară. Preia Controlul Asupra Vieții Tale, include niște șabloane „situaţionale” prin care ni se oferă mărturii, impactându-se astfel mesajul principal: mintea subconștientă poate fi educată. Psihoterapeut, Ursula Sanders, pornește de la ideea pe care o știm deja, aceea că putem să ne controlăm gândurile, cuvintele, acțiunile și emoțiile, în mod deliberat. Dar cum să o facem? Putem să citim sute de cărți motivaționale, dacă ele nu cuprind și o parte practică, aplicabilă, totul se va reduce la informare și atât. Elaborarea unui sistem de punctare a unor probleme și formularea de întrebări în liste condensate, care vor ajuta la conștientizarea stadului evolutiv, este ceea ce oferă interesant această carte. 

Se abordează, în funcție de tipul de personalitate, problema incertitudinii, a fricii, a dependenței:

  • „Tolerarea incertitudinii este un precursor al liniștii interioare, iar ca să poți să accepți incertitudinea ai nevoie de încredere în tine”;
  • „Să te aștepți la orice și să fii pregătit să faci față vieții, bazându-te pe tine, pe abilitățile tale și pe înțelepciunea ta, asta înseamnă să fii capabil să tolerezi cu seninătate incertitudinea”;
  • „Plictiseala, blazarea, rutina, o viață lipsită de stumuli noi sau o minte care nu este direcționată către un scop constructiv, pot duce la destructurare și dezorganizare psihică”.

Puterea Ta Interioară. Preia Controlul Asupra Vieții Tale este un material care ajuta la formarea unei  gândiri sănătoase, raționale și constructive, dacă principala preocupare este de a ne transforma pe noi, dar și pe alții din jurul nostru, într-un mod benefic: „Pentru a putea să înveți pe cineva ceva trebuie prima dată tu să înțelegi acel lucru.”

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.