Notează şi acţionează

Categorii:   Dezvoltare personală

Pe consola şemineului meu am o copie a scribului egiptean. Este o copie din piatră pe care mi-am adus-o acum cîţiva ani din călătoria la Cairo. Stă cu picioarele încrucişate si tine în poală un papirus, iar în mînă unealta de scris. Ochii lui exprimă înţelepciune si privesc departe, de parcă ar scruta viitorul. El este simbolul a ceea ce înseamnă de fapt această carte. Străvechiul popor al Nilului scria pentru a înfăptui. Îndrăzneşte si vei reuşi!

Editura: Curtea veche
An apariție: 2000
ISBN: 973-8120-01-2
Pagini: 206

 

cartepedia.ro

 

 

Notează şi acţionează

Recenzie adăugată de către Alina

„Notează și acţionează” este o carte de dezvoltare personală ușor de citit, care vizează ideea că ceea ce scriem se poate realiza, dacă putem exprima  clar și concis ceea ce vrem. 

Noi știm că abilitatea de învățare se dezvoltă mai ales când scrii de mână. Dar scrisul de mână are și alte beneficii: de a-ți ține mintea ageră, de a-ți spori creativitatea și de genera idei benefice. Există și o latură mult mai eficientă, dacă folosim scrisul de mână. Ceea ce dorim în viața noastră și reușim să punem pe hârtie, ne determină inițiativa și va implica o forță superioară care să ne călăuzească, să  ne ocrotească și să se preocupe de realizarea obiectivelor.  Autoarea explică:  ‘’Activitatea trunchiului cerebral (de dimensiunea unui deget mic) se bazează pe niște mici celule a căror misiune este trierea și evaluarea datelor. Acest centru de control se mai numește și sistemul reticular activator (SRA). El transmite urgențele părtii active a creierului, iar subconștientului îi transmite ceea ce nu este urgent. SRA trezește creierul și îl menține treaz-așa cum plânsul sugarului peste noapte te trezește chiar dacă ești într-o altă încăpere și dormi dus. SRA evaluează zgomotele neesențiale ale nopții -robinetul care curge, țîrîitul greierilor, circulația din zonă-și filtrează ce nu este urgent, trezindu-te doar pentru ceea ce este urgent. SRA-ul este ca un sistem de filtrare al informațiilor primite de creier. Notarea obiectivelor racordează acest filtru. Lucrurile încep să apară, pentru că acţionează sistemul de filtrare.’’

‘’Notează și acţionează’’ne oferă câteva exerciții simple prin care se pot pune în practică aceste tehnici de cristalizare și materializare fizică a dorințelor, dar și cum trebuie acționat în cazul unui eșec. Presărat cu testimoniale ale unor colaboratori care au experimentat diverse metode, cu trucuri care pot ghida, Henriette Anne Klauser ajută ca mesajul principal pe care-l dorește transmis să se autosusţină: ‘’ Cînd ești stăpân pe viața pe care o trăieşti, deschizi drumul pentru afirmarea vieții pe care o dorești.’’

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Din aceeași categorie

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.