Jurnalul unui suflet vindecat

Categorii:   Dezvoltare personală   |   Spiritualitate   |   Sănătate   |   Literatura română

Sănătatea, iubirea, credința – trei piloni esențiali din viața fiecăruia dintre noi. Trei piloni care ne sunt puși la încercare în dese rânduri. Trei piloni conectați mai profund decât am crede.

Jurnalul unui suflet vindecat este o mărturisire plină de inocență, este o dovadă vie de vulnerabilitate, este o poveste a unui om simplu ai cărui piloni au fost dărâmați doar pentru a fi din nou ridicați, pe o fundație mai puternică, pe o înțelegere mai profundă a vieții.

Cartea Andreei impresionează prin franchețea cu care vorbește despre boală, despre pierderea și regăsirea credinței, despre propriile limite. Este povestea ei, dar în ea vei descoperi, ca într-o oglindă, povestea ta. Citind filele din carte, te vei regăsi, cu siguranță, în unele din întâmplări.

Andreea nu îți oferă sfaturi, nu îți dă rețete sau pași de urmat. Ea doar își spune povestea. Iar sufletul tău, își va lua exact ce are nevoie.

Oricine își poate reclădi viața, iar Andreea este o dovadă în acest sens!

Editura: Atman
An apariție: 2016
ISBN: 978-606-8758-31-2
Format: 13x20, plastifiată mată, clape interioare, semn de carte
Pagini: 197

 

noriel.ro

 

 

Jurnalul unui suflet vindecat

Recenzie adăugată de către Alina

Titlul exprimă minunat ceea ce este acest volum, un jurnal. Experiențele personale ale autoarei, transcense în timp real și transcrise ulterior, trezesc în noi o curiozitate caracterizată de neliniște: „Oare ce putem descoperi citind acest jurnal? Oare ni se pot petrece și nouă aceleași lucruri? Dacă ni se întâmplă nouă, ce putem face să scăpăm de situațiile-problemă?”. Stilul autoarei de a scrie atât de curat ne adoarme neliniştea și ne face să citim fără efort, până la final. Devenim martori la un proces de vindecare, în timp. Așa cum e el, de felul lui: dureros, transformator, eliberator. Mai mult decât „apartenenţa” la o boală sau la o situație, este stabilirea momentului zero, cel de conștientizare. Baleierea între ceea ce a fost în trecut și ceea ce vrem noi să fie în viitor, se face trecând prin momentul zero - „mica trezire”. Trupul și sufletul se strâng în cele din urmă în jurul aceluiași zero, devenind proprietari pe aceeași realitate. Și ființează, fără să se mai piardă unul pe altul.

În urma lecturării acestui jurnal rămânem cu ideea că trebuie să punem mai mult temei pe ceea ce este deja în noi și că de fapt „sufletul” nu este un termen relativ. Corpul fizic devine un câmp de luptă doar când credem că suntem limitați. Natura umană nu are cum să fie atât de rigidă, pentru că este, ea în sine, o creație. Alegerile pe care le facem în permanență au o mare importanță. „Eu-ul” poate să nu reacționeze la mediul în care au apărut „problemele”  și poate acționa asupra acestuia. Astfel, poate transcende finitudinea și moartea, aspecte care definesc de altfel lumea imperfectă de astăzi.

 

Cumpără cartea de aici:

elefant.ro    cartepedia.ro    libhumanitas.ro    libris.ro

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.