Fata din tren

Categorii:   Ficțiune

Rachel merge in fiecare dimineata cu acelasi tren. Stie ca va astepta la acelasi semnal defect, timp in care va urmari ritualul de dimineata al unui cuplu ce locuieste intr-o casa de langa calea ferata.

I-a botezat „Jess si Jason“ si viata lor i se pare perfecta.

Pana cand intr-o zi vede ceva ce o socheaza. Totul se schimba si Rachel are sansa de a lua parte la vietile pe care le-a observat doar de pe margine.

„Misterios si pasionant – Fata din tren este un thriller de prima mana, care te face dependent de viciul cititului.“ - S.J. Watson, autorul bestsellerului Inainte sa adorm.

„Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a tinut treaz o noapte intreaga.“ - Stephen King

Editura: Trei
An apariție: 2015
ISBN: 978-606-719-350-3
Pagini: 406

 

 

 

Fata din tren

Recenzie adăugată de către Alina

Depresie, dependentă, decădere, triada celor mai căutate ’’D-uri’’ din zilele noastre pare că reprezintă orizontul inițial al romanului Fata din tren. Autoarea, Paula Hawkins, de formație ziarist, aduce plus valoare pe parcursul desfășurării acțiunii prin tehnica remarcabilă folosită (întrepătrundere de planuri, reluare temporală, convergență regresivă). Reușește acest lucru prin redarea narativă - folosește un stil curat ca să descrie în mod real unele stări ale persoanelor cu dependențe. Bestseller în Marea Britanie și cu peste 1,8 milioane de exemplare vândute în doar patru luni în Statele Unite, această poveste ajunge să fie ecranizată în 2016, ca triller psihologic, și produs de către Universal Pictures (Dreamworks). Cu un scenariu realizat de Erin Cressida Wilson și sub regia lui Tate Taylor, filmul a fost lansat pe marile ecrane cinematografice în această toamnă, în octombrie (2016).

Paula Hawkins s-a născut în 1972 și a crescut în Salisbury, Rhodesia (acum Harare, Zimbabwe). Tatăl ei a fost profesor de economie precum și jurnalist financiar. S-a mutat la Londra, în 1989, la vârstă de 17 ani. A studiat filosofia, politica și economia la Universitatea din Oxford. A lucrat ca jurnalist pentru The Times la secțiunea de bussines ca mai apoi să activeze ca jurnalist independent pentru diverse publicații. Începând cu anul 2009, ea a în ceput să scrie romane sub numele de Amy Silver. A scris patru romane, fără a obține vreun succes comercial, până când a realizat Fata din tren. Romanul a devenit cel mai bine vândut roman al anului 2015 (publicat cu numele ei real). Romanul a fost scris în 6 luni și pentru a-l  finaliza a trebuit să se împrumute de la tatăl ei pentru a se putea susține financiar. Se pare că a meritat.

Acțiunea este plasată în jurul liniei de cale ferată din Londra și redă simultan trei versiuni, toate scrise la persoana intâi, ale personajelor principale feminine, legate între ele printr-un fir nevăzut. Secrete, plăsmuiri, iubiri, trădări și măști purtate ca mai toată lumea.

Prezentarea relației de codependenţă dintre victimă și agresor este una remarcabilă pentru că merge până la esența ei, în starea de cauzalitate. În rest apar fobii care alimentează compulsiv publicul cititor și-l fac părtaș la degradarea umană, o normalitate diformă.

Preocuparea pentru a găsi un subiect pentru un roman de succes este până la urmă una încununată cu reușite. Tensiunile și obsesiile personajelor le fac aproape nevinovate.

Adrenalina este pompată până la pragul de excitație iar cel aflat în eroare, întreit, plătește cu viața. Misterul a fost rezolvat.

Mecanica acestei cărţi este bazată pe conflict, izolare şi singurătate. Presarată pe alocuri cu scene de sex, a devenit sursa sigură de succes „booking office”.

 

Cumpără cartea de aici:

elefant.ro    cartepedia.ro    libhumanitas.ro    libris.ro

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.