Drumul timpului

Categorii:   Ficțiune

„Călătoria din Drumul Timpului este o adevărată aventură, care îi va lăsa pe cititori cu răsuflarea tăiată. Janet Taylor a țesut o poveste captivantă deopotrivă pentru cei dornici de acțiune și pentru cei mereu îndrăgostiți, pe care îi invită la drum cu ea” spune Joelle Charbonneau, autoarea trilogiei Testarea, best-seller New York Times.

„Drumul Timpului, creația lui Janet Taylor, are o strălucire aparte. Povestea este bogată în detalii de epocă, personajul personal are o evoluție interesantă, așa că iată un exemplu grozav de sciene fiction pentru adolescenți” spune Rysa Walker, autoarea seriei Dosarele lui Cronos.

„Cu Drumul Timpului, Janet Taylor ne propune o lectură cu adevărat plăcută și interesantă. E o călătorie aventuroasă în timp, scrisă într-un ritm alert, care ne aduce în fața ochilor tehnologia lui Tesla și istoria Evului Mediu. Dacă vă vine idea să călătoriți și voi la curtea regelui Angliei, nu uitați să faceți vaccinurile contra variolei și febrei tifoide” spune Kendare Blake, autoarea romanului Anna în veșmânt de sânge.

 „Te prinde imediat, ești mereu în suspans, e o carte care te satisface pe deplin” spune Diana Gabaldon, autorea seriei Outlander.  

Editura: Unicart
An apariție: 2017
ISBN: 978-606-576-544-3
Pagini: 367

 

cartepedia.ro

 

elefant.ro

 

 

Drumul timpului

Viitorul o așteaptă cu o mie de ani în urmă

Recenzie adăugată de către Alina

Prima carte dintr-o  serie de trei, Drumul timpului este un roman de aventuri foarte bun. Într-o societate în care se citește de pe hârtie tot mai puțin și când bucuria povestiri nu mai vine atât de ușor din anticipație sau imaginație, acțiunea romanului lui Janet B. Taylor aduce un suflu revigorant.

Hope Walton este o adolescentă americană, inteligentă și frumoasă, prinsă într-o criză existențială. Se crede că mama ei adoptivă a fost victima unui cutremur în timpul unei călătorii în interes de serviciu, este declarată decedată după 8 luni de la eveniment și atunci ajunge să fie greu de suportat pierderea pentru tânăra de 16 ani. Tatăl își reface viața, bunica din partea tatălui nu își mai ascunde lipsa de afecțiune și află că este invitată la mătușa sa, Lady Lucinda Carlyle, pe care nu o cunoaște, în Scoția. Face călătoria împinsă de nevoie, înfruntându-și fobiile căpătate încă din copilărie: frica de călătorii, frica de avion şi de oamenii noi. Acestea nu sunt întâmplătoare.

Familia mamei se dovedește a fi una atipică, un grup de călători în timp, folosindu-se de un dispozitiv, extraordinar dar foarte periculos, al inventatorului Nikola Tesla. Jonathan Carlyle, un colaborator de-al lui, spune într-o scrisoare:

Iunie 1895. Mașinăriile lui Tesla sunt minunate. Cine ar fi crezut că tehnologia poate să evolueze astfel. Draga mea soție are o minte foarte ascuțită, eu sunt , mai degrabă, un istoric stângace. Nikola e de părere că prin curentul alternativ se întrerupe energia stranie care plutește în peșteră de jos și se formează un fel de ciclon. Nu e prea sigur în ceea ce privește însemnătatea opalului.

Se descoperă că  mama ei trăiește dar că ar fi  fost gasită în trecut, mai exact în Anglia, unde a fost lăsată printr-un concurs de împrejurări, de un alt grup de călători în timp. Ea este prinsă în secolul al XII-lea, în epoca reginei Eleanor de Aquitaine, iar noul grup de călători în timp, din care va face parte și Hope Walton, are șaptezeci și două de ore să-i salveze mama și să se întoarcă în timpul lor. Totul se face prin Drum, calea facilitată de mașinăria lui Tesla.

O aventură extraordinară, personaje malefice și răzbunătoare, suspans, răsturnări de situații greu de anticipat, inserare de multe detalii istorice și descriptive dintr-o societate medievală brutală plină de intrigi, pericole și violențe politice. Piatra Nonius, cea care îi ajută să poată călători între prezent și epoci trecute, este vânată cu ardoare de altă grupare și asigură fără îndoială continuitatea seriei, în numele aventurii și a binelui care trebuie să învingă.

Drumul timpului  nu este doar o experiență fantastică trăită de personajul principal, Hope Walton, ci are un mesaj pentru toți adolescenții aflați în vâltoarea vârstei, când se îndrăgostesc prima oară, dar sunt vulnerabili și au nevoie de prieteni.

 Acum cu ei toți adunați în jurul meu, simțeam puterea lor unită cum mă învăluia într-o căldură nemaiîntâlnită. Eu eram slabă, știam bine asta. Dar poate că, avându-I lângă mine pe toți acești prieteni, puteam învăța să fiu mai puternică.

 Janet B. Taylor face din Drumul timpului un roman de ficţiune extrem de atrăgător cu o poveste originală a doi copii ajunși adolescenți, care au venit din trecut în viitor.

 

Cumpără cartea de aici:

libris

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.