Cum să te reconstruieşti după o traumă

Categorii:   Non-ficțiune   |   Dezvoltare personală

Claire Aubé s-a întâlnit cu douăsprezece persoane care au suferit diverse traume, a știut să le asculte cu atenție și empatie, adresându-le de fiecare dată întrebări pertinente, adesea incisive, dar niciodată deplasate.

 Autoarea a reușit să-i facă să vorbească pe niște oameni afectați de suferințe diferite: abandonarea sau maltratarea în copilărie, părăsirea de către partenereul de viață, bolile grave, moartea unei perosane apropiate, handicapul, sărăcia extremă, criză existențială sau manipularea psihologică. La o prima vedere, am putea crede că aceste traume nu sunt, toate la fel de grave.

 Dincolo de aceste deosebiri, mesajul care reiese de aici este că aceste persoane au învățat să facă din trauma suferită un impuls pentru a trăi o viață cu mai mare intensitate. Pe cât de grea a fost încercarea prin care au trecut, cu atât de mult prețuiesc ei viața în momentul de față. Cât de mult iubim lumina zilei după ce ne-am confruntat cu umbrele nopții! Jacquess Lacomte’- Președintele de onoare al Asociației franceze și francofone de psihologie pozitivă

 

 Prin mărturiile adunate în această carte, am învățat că iubirea de viață, chiar și în momentele de profundă bulversare, poate fi atât de puternică încât să ne redea dorința de a ne continua lupta. Am observat și cum forța noastră interioară crește, dacă încetăm să ne mai conformăm părerii celorlalți și dacă ne păstrăm identitatea. Am mai învățat că, dacă ne ascultăm cu atenție vocea interioară, lăsând-o mai intâi să se exprime, vom reuși să găsim calea cea bună și să ne lăsăm purtați de valurile vieții spre tărâmuri nebănuite și uimitoare. Și, în sfârșit, am învățat ce este curajul, adevăratul fir roșu care traversează fiecare dintre aceste istorii de viață, care, din punctul meu de vedere, ne conferă demnitatea de fiinţe umane.  -Claire Aubé

Editura: Spandugino
An apariție: 2018
ISBN: 978-606-8944-15-9
Pagini: 216

 

cartepedia.ro

 

 

Cum să te reconstruieşti după o traumă

12 istorii adevărate despre rezilență și speranță

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.