Băiatul care știa prea multe

Categorii:   Spiritualitate

„Memoriile lui Byrd pot fi lecturate precum un roman plin de suspans, iar cititorii vor fi cu siguranţă cuceriţi de explicaţiile posibile pe care ea le oferă pentru amintirile aparent inexplicabile ale fiului ei... Un mix eclectic de mister, memorii şi supranatural.”
– KIRKUS REVIEWS

„Este o carte minunată, inteligentă, cu haz şi plină de spiritualitate. Una din cele mai transformatoare şi provocatoare cărţi pe care le-am citit.”
– JACK CANFIELD, co-autor la seria Supă de pui pentru suflet, bestseller New York Times

„O poveste fermecătoare a unui băieţel înzestrat, cu pasiune pentru sport şi talent nativ. Şi mai important, este o poveste despre cum iubirea unei mame poate sfida logica şi poate mişca munţii din loc. Cathy Byrd este o mamă straşnică din baseball şi un adevărat avocat pentru toţi copiii.”
– TOMMY LASORDA, Manager Dodgers 

„Povestea extraordinară a unei mame şi a fiului ei ne demonstrează cum legăturile noastre cu cei dragi nu se sfârşesc odată cu moartea trupului fizic. Legătura eternă a iubirii ne reuneşte sufletele iar şi iar, ceea ce ne inspiră un sens mai profund al menirii vieţii noastre.”
– Dr. EBEN ALEXANDER, neurochirurg, autor al cărții Dovada lumii de dincolo, bestseller New York Times

Editura: Atman
An apariție: 2017
ISBN: 978-606-8758-44-2
Pagini: 284

 

elefant.ro

 

 

 

Băiatul care știa prea multe

O uluitoarea poveste reală a amintirilor unui copil din viața sa anterioară

Recenzie adăugată de către Alina

Cu o autoare practic necunoscută, Băiatul care știa prea multe, este o poveste reală bine pusă în valoare de sinceritatea scriitoarei. Aceasta își împărtăşeste experiența de mamă sceptică, care nu credea în reîncarnare dar ajunge în situația în care trebuie să facă față amintirilor fiului său dintr-o viață anterioară.

Copil aparent precoce și talentat la baseball, promovat de mamă pe YouTube pentru a-i spori șansele de a executa prima aruncare ceremonială la un meci din Liga Mare, Christian Byrd intră în lumea fascinantă a starurilor. Este selectat pentru filmul That’s My Boy alături de Adam Sandler, cunoaște jucători faimoși de baseball, și este familiarizat cu o lume plină de glorie și pasiune. În același timp, un val de amintiri de „când era înalt” inundă viața familiei și o determină pe mamă să cerceteze legătura dintre Christian Byrd și Lou Gehrig, un jucător foarte cunoscut și faimos la vremea lui. Corespondează cu terapeuta Carol Bowman, studiază tema reîncarnării din perspectiva mai multor religii, călătorește, explorează. Tot ce descoperă vine să-i întărească credința că experiența fiului său este cât se poate de reală. 

Cea mai mare descoperire a mea a fost să realizez că la rădăcina tuturor religiilor se află un respect pentru o forță universală superioară, mai mare decât noi, și o poruncă că să ne iubim unii pe alții.

Povestea rivalității dintre Lou Gehrig și Babe Ruth (doi jucători celebri în lumea baseball-ului), povestirile din trecutul echipei Dodgers, legăturile karmice dintre generații sunt condimentate cu informații obținute în ședințele de regresie prin hipnoză asistate de dr. Jim Tucker la care Cathy Byrd ajunge să apeleze. De remarcat este forma pe care o ia experiența aceastei femei care apare că o veritabilă căutare spirituală.

Era clar că mai aveam mult de parcurs când venea vorba de practica iubirii, compasiunii și a iertării. Era o treabă departe de a fi încheiată, dar învățam încetul cu încetul că numai atunci când mintea este pașnică se poate deschide inima.

Depășirea limitărilor ca părinte și ca ființă umană prin intermediul unei situații pe care nu a cunoscut-o, a ajutat-o pe Cathy Byrd să învețe lecții valoroase. Experiența acesteia în management sportiv a ajutat-o să pună în evidență povestea fiului ei, prin toate mijloacele şi să reuşească să fie credibilă.

Sper că, după ce vor citi această carte, oamenii să fie inspirați să iubească puțin mai mult, să judece mai puțin și să prețuiască aventura de a trăi  fiecare zi la maximum…Ceea ce știu sigur este că tot ceea ce contează cu adevărat în viață este diferența pe care o aducem în existența celorlalți.

 

Cumpără cartea de aici:

carturesti    libhumanitas    libris    elefant    cartepedia

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Din aceeași categorie

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.