Acceptă-ţi teama

Categorii:   Dezvoltare personală

Fenomenala carte devenită clasică ce a schimbat viaţa a milioane de oameni!

Te temi să iei decizii… să îi ceri şefului tău o mărire de salariu… să ieşi dintr-o relaţie care nu te satisface… sau să îţi planifici viitorul? Indiferent de ce te temi, aceasta este şansa ta să ieşi odată pentru totdeauna din această stare. Prin acest ghid peren al dezvoltării personale, dr. Susan Jeffers ne inspiră pe toţi prin tehnicile dinamice pe care ni le recomandă şi prin ideile profunde pe care ni le explică şi care au ajutat nenumăraţi oameni să scape de temerile lor şi să îşi continue progresul. Dacă vei citi cartea, vei descoperi:
   • De ce anume te temi, şi din ce cauză
   • Cum să te transformi dintr-o victimă într-un creator
   • Secretul de a lua decizii din care să nu ai nimic de pierdut
   • Procesul vital în 10 paşi care te ajută să devii mai puternic decât vocea negativă din capul tău
   • Cum să dai mai mult sens vieţii tale

Cu inteligenţă şi umor, dr. Jeffers te învaţă cum să devii puternic în faţa tuturor temerilor tale şi cum să te bucuri de o viaţă creativă, trăită în fericire şi iubire.

Editura: Adevăr Divin
An apariție: 0
ISBN: 978-606-8420-42-4
Format: 13x20
Pagini: 240

 

elefant.ro

 

 

Acceptă-ţi teama

Dar nu te lăsa inhibat de ea

Recenzie adăugată de către Alina

Teama a devenit în ultimii ani subiect de studiu important în mai toate cursurile și cărțile ce au ca obiectiv dezvoltarea personală. Dragostea de sine și încrederea în sine vin la pachet cu gestionarea fricii și trecerea de la o „poziţie de durere la una de putere.”

Susan Jeffers (1938-2012) s-a născut la New York și a crescut în Hazleton, Pennsylvania. S-a căsătorit devreme, a divorțat, apoi și-a reluat studiile în psihologie, la Universitatea Columbia. A absolvit în 1971. Îi era frică să iasă noaptea, să călătorească, îi era teamă de viată. A urmat ateliere de meditație și dezvoltare personală. Inițial ‘’ Acceptă-ți teama dar nu te lăsa inhibat de ea’’ a fost respinsă de numeroși editori, dar mai târziu a ajuns să se vandă în aproximativ 15 milioane de copii în 100 de tări și a dat naștere unei mini-industrii.

Oamenii care s-au confruntat cu succes cu teama lor de-a lungul întregii vieți par să fi înțeles – conștient sau inconștient – principiile descrise în această carte: faptul că trebuie să îți accepți teama… dar să nu te lași inhibat de ea. Tot ce trebuie să faci pentru a ieși din această închisoare autoimpusă este să îți schimbi – prin antrenament – modul de a gândi. Cu cât ne simțim mai neajutorați, cu atât mai mare este teama de situațiile pe care nu le putem controla. După ce a practicat și a invătat rutina, teama i-a dispărut, iar încrederea să în sine s-a amplificat și mai mult. Acesta este mecanismul prin care functionează teama – pentru noi toți.

Susan Jeffers a  fost considerată o feministă convinsă, deși ea a spus mereu că scrie atât pentru femei cât și pentru bărbați: „O femeie sigură pe ea și care își controlează perfect viața atrage ca un magnet. Ea emană o energie atât de pozitivă încât ceilalți oameni își doresc să fie tot timpul în jurul ei. Ea nu devine însă cu adevărat autentică și plină de iubire fată de ceilalți oameni decât atunci când își descoperă puterea interioară. Adevărul este că iubirea și puterea merg mână în mână. Cine își descoperă puterea personală se simte pregătit să își deschidă inima. În absența puterii personale, iubirea sa este distorsionată.”      

Fiecare dintre noi am avut aceeași impresie legată de teamă, că ea generează probleme decizionale în toate domeniile vieții,  dar atitudinea fată de teamă ține până la urmă de stabilitatea emoțională a fiecăruia. Din punctul de vedere a lui Susan Jeffers, cele cinci adevăruri referitoare la teamă sunt:

1. Teama nu va dispărea niciodată atât timp cât voi continua să cresc din punct de vedere spiritual.
2. Singura modalitate de a scăpa de teamă de a face ceva constă în a face lucrul respectiv.
3. Singura modalitate de a mă simți mai bine în pielea mea constă in… a trece la fapte.
4. Nu doar eu experimentez teama atunci când păsesc pe un teritoriu nefamiliar, ci toți ceilalți oameni.
5. Trecerea la fapte în condițiile în care te temi este mai puțin inspăimantătoare decât teama care derivă din sentimentul neajutorării.

Acțiunea de a egaliza energia fizică și cea psihică este o alegere conștientă, aflată în acord cu propriile valori și credințe, cu propria structură interioară. Conform autoarei, cele „șapte definiții ale componentelor asumării responsabilității” sunt:

1. Asumarea responsabilităţii înseamnă să nu dai niciodată vina pe altcineva pentru ceea ce ești, ce faci, ce ai sau ce simți.
2. Asumarea responsabilităţii înseamnă să nu te condamni singur.
3. Asumarea responsabilităţii înseamnă să fii conștient de situațiile și de momentele în care NU îți asumi această responsabilitate, astfel încât să îți poți corecta respectivul comportament.
4. Asumarea responsabilităţii presupune ținerea sub control a dialogului interior.
5. Asumarea responsabilităţii înseamnă să fii conștient de pretextele din cauza cărora rămâi „blocat”.
6. Asumarea responsabilităţii presupune să întelegi ce îți dorești de la viată și să acționezi în această direcție.
7. Asumarea responsabilităţii înseamnă să fii conștient de multitudinea alegerilor care îți stau la dispoziție în orice situație.

Sunt prezentate șase exerciții care te pot ajuta să îți cultivi puterea personală și să îți gestionezi mult mai bine temerile:

1. Fă o listă cu falsele „recompense” pe care le obții atât timp cât rămai blocat într-un domeniu din viața ta.
2. Devino conștient de toate opțiunile pe care le ai de-a lungul unei zile.
3. Observă ce spui în conversațiile cu prietenii tăi.
4. Fă în scris o listă cu numeroasele opțiuni care îți stau la dispoziție și care ți-ar putea schimba experiențele care te indispun în altele, pozitive.
5. Încearcă să sesizezi beneficiile de care ai avut parte într-o situație pe care inițial ai considerat-o „neplăcută”.
6. Asta chiar că nu va fi ușor! Încearcă să nu critici pe nimeni și să nu te plângi de nimic timp de o săptămană.

Concluzia este că nu este suficient ca teama să fie ținută sub control, ci ea trebuie să fie transformată. Și așa cum spune Susan Jeffers putem să ajungem să gândim astfel:„Orice s-ar întâmpla cu mine, având în vedere orice situație, mă pot descurca ... ”. Acceptă-ți teama dar nu te lăsa inhibat de ea oferă niște scheme de cum trebuie să acționezi pentru a te îndrepta spre un succes personal. 

 

Cumpără cartea de aici:

carturesti    libris    cartepedia

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Din aceeași categorie

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.