12 povestiri fantastice

Categorii:   Science fiction   |   Literatura română

„Cartea pe care o aveți în mână e un regal, dat fiind că de mult n-am mai avut norocul, satisfacția, bucuria, sau cum vreți să-i mai spuneți, de a parcurge o suită de texte care să mă facă să surâd prostește în timp ce citesc, fiindcă toate povestirile celor doi au fie umor, fie speculează uluitor, fie, cel mai adesea, au din amândouă... Ce ne-a făcut să visăm e misterul, adevărul dosit sub miile de perdele de fum ale cunoașterii, speculația...”

Florin Chirculescu

Editura: Tritonic
An apariție: 2018
ISBN: 978-606-749-369-6
Pagini: 210

 

elefant.ro

 

 

12 povestiri fantastice

Recenzie adăugată de către Alina

Cumpără cartea 12 povestiri fantastice de aici:

elefant.ro    libris    carturesti     cartepedia

Nevoia de fantezie și the short stoy se revarsă din plin în colecția celor 12 Povestiri fantastice.

Dănuț Ungureanu înfățișează în Cronicile oamenilor iridium o lume a viitorului. Locuințe sub formă de faguri, parteneri „compatibili”, energii executive, oameni din adânc, iridium perfecți din care emană sufletele, sunt „imagini” care nu au egal. Și totuși, din această lume nouă, e necesar să evadezi...

În Pedala mâncând pământul  se povestește despre un accident stupid în Irak care duce la descoperirea unei mașinării cu tehnologie avansată.  Shimbarea stăpânului e doar o chestiune de metodă. Asta înțelegem din Om cu „O” mare, țară cu „t” mic. Furtuna pe Marea Neagră adună doi români pe o plajă în Bulgaria în nebunie și adrenalină. Cei doi caută o furtună care să-i țină în viață. Ultima cursă a lui Kitty Claire face parte dintr-un spectacol măreț. Formidabile curse cu melci ținute pe un hipodrom reprezentat de o masă dreptunghiulară, vin din trecut îndepărtat si lasă în urmă o cochilie. Nu una oarecare, ci o lume în care poți să plonjezi. Ești tras înăuntru și aruncat apoi în arena „omenirii”. În excursie nu este chiar ca în excursie. Mesaje tip new alert sperie, anticipează, pentru că „Nu poți refuza lumile la nesfârşit…” Lumina lină este despre acel „mine”, adaos care hrănește „creșterea neîncetată a universului, dospirea lui”. Invenția unei mașini de Micșorat aduce odată cu beneficiile și Vești dintr-un univers pitic. În lumea marilor oameni, ființele devin niște gângănii neputincioase.

În seria poveștilor scrise de Marian Truță întâlnim tipologia exploratorului în Himalaya. Dorința de atinge cerul, de a influența destinul este până la urmă înfricoșătoare. Cartea sfântă a Vieții și a Cunoașterii e doar un pretext pentru Vânătoarea pe sub Lună a ciutelor. Stere este o poveste de dragoste atipică. Două universuri, două energii, doi oameni aflaţi în lumi paralele. Norii, cerul din tundră pot ascunde căi neștiute spre centrul pământului.

Cele 12 Povestiri fantastice ale autorilor Dănuț Ungureanu și Marian Truță sunt atractive, pline de suspans, moderne. Merită să fie citite pentru notele de inedit și curaj pe care le emană.

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Din aceeași categorie

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.