Zece respirații scurte

Categorii:   Ficțiune   |   Dragoste

Cu patru ani in urma, viata lui Kacey Cleary a fost distrusa atunci cand masina in care se afla a fost lovita din plin de un tanar sofer beat, omorandu-i parintii, pe  iubitul ei si pe cea mai buna prietena a sa. Inca mai este bantuita de amintirea momentului in care a ramas prizoniera intre fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultand-o pe mama ei cum isi dadea ultima suflare. Acum, Kacey vrea sa isi lase trecutul in urma. Inarmata cu doua bilete de autobuz, Kacey si sora ei in varsta de cincisprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a incepe o noua viata in Miami. La inceput, fetele se zbat sa o scoata la capat, dar Kacey nu este deloc ingrijorata. Ea poate face fata oricui, in orice situatie – cu exceptia vecinului sau misterios din apartamentul 1D.

Trent Emerson are niste ochi albastri in care arde un foc mocnit, gropite adanci si pare ca se mentine intr-un echilibru perfect intre a fi un tip simpatic si unul dur. Calita fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotarata sa tina pe toata lumea la distanta, dar atractia lor este de netagaduit, iar Trent cauta cu disperare si neincetat o cale spre inima impietrita a lui Kacey – chiar daca asta inseamna ca oricand poate sa iasa la iveala un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi.

Editura: Epica
An apariție: 2016
ISBN: 978-606-8754-09-3
Pagini: 347

 

f64.ro

 

noriel.ro

 

 

Zece respirații scurte

Recenzie adăugată de către Denisa

Zece respirații scurte este primul volum din seria cu același nume, serie formată din patru volume. Pentru mine, această serie rămâne întipărită în inimă ca fiind cea mai frumoasă poveste de dragoste.

Și cum este deja Valentine's Day și implicit ne iubim mult mai mult în această zi, vă recomand să o citiți împreună cu partenerul, poate cine știe, să-l puneți să vă citească. De ce? Pentru că acest volum învăluie povestea unui puștoaice traumatizantă de trecut, un trecut ce o urmărește, dar pe care îl va uita atunci când îl va întâlni pe El. Cine e el? El e coșmarul ei, iar ea pentru el e vindecarea sufletului. Dragostea unește sufletele celor doi și deși situația îi aruncă la polii opuși, aceștia găsesc mereu drumul pentru a se reuni. Oare asta e dragostea adevărată? 

Respiră,  Kacey. Zece respirații scurte. Agăță-te de ele. Simte-le. Iubește-le.

Am citit această carte când a apărut și mi-a plăcut la nebunie. Pe lângă faptul că romanul are toate ingredientele esențiale pentru a fi un bestseller, el ne oferă și lecții de viață, iar una peste alta, autoarea construiește narativ o piramidă în care el reprezintă vârful, iar ea baza și mijlocul ei.

Şi cum în zilele acestea mi s-a făcut dor de cuplul meu preferat: Kacey și Cole, am decis să recitesc cartea. Ce credeți? Nicio secundă nu mi-a oferit senzația de plictiseală, din contră, parcă mereu când o recitesc, descopăr câte ceva nou, elucidez încă un gând de a lui Kacey și încă un sentiment al lui Cole. 

Amândoi avem nevoie de o șansă de a ne vindeca.

Kacey este puștoaica a cărui destin se schimbă dramatic, atunci când mașina în care se afla împreună cu părinții, prietena cea mai bună și iubitul este spulberată de băiatul, care revine din nou în viața sa, dar de data aceasta nu pentru a o face să sufere, ci pentru ai oferi ceea ce i-a răpit în acea zi nefastă. Credeți ca va reuși? 

Vreau să ne găsim întâmplător pentru a da vina mereu pe destin.

Sora lui Kacey este hărțuită, iar cea mai bună soluție este să plece departe de toți și toate, iar destinația perfectă pentru cele două este Miami, însă ceea ce nu știe Kacey este că de patru ani este urmărită, iar marea întâlnire o va avea cu vecinul sexy și misterios, care îi trezește sentimente pe care nu credea ca le va mai putea simți vreodată.

Patru ani pentru Kacey a reprezentat doar durere continuă, de neînțelegere, de suferință și implicit sentimentul de vinovăție plutea mereu în carcasa sufletului ei.

Cu patru ani în urma şi-a pierdut identitatea și sufletul în acel accident de mașină, dar i-a mai rămas o răsuflare din el, sora sa, pentru care luptă pentru a supraviețui, însă tot ceea ce reușește este să se piardă din nou și din nou.

Încerc să te caut în fiecare persoană pe care o cunosc, dar nimeni nu e ca tine. Încă aștept ziua în care o să îmi spui că ți-am lipsit.

Cole, băiatul misterios și tot odată sexy, îi oferă lui Kacey din nou fericirea pe care a pierdut-o acum mult timp, însă el este doar fantoma ce îi bântuie visele, iar secretul pe care îl păstrează cu sfințenie o va distruge atunci când îl va dezvălui. Credeți că va avea curajul să o facă?

În noaptea accidentului când Kacey a pierdut tot ceea ce iubea, Cole a fost martorul și implicit unul dintre vinovați, iar pentru a o recuceri,  acesta se prestează la orice. O nouă identitate și dorința de a readuce pe vechea Kacey, îl face să uite de limite, iar limitele contează atunci când minți. 

Toată lumea promite pentru „întotdeauna” până găsesc pe cineva mai bun ca tine și magia dispare.

O poveste de dragoste dintre două suflete mistuite de focul iadului, se reîntorc în trecut fără voia lor, ancorându-se pentru iertarea reciprocă. Cine a spus că drumul e facil? Dragostea lor e pură și atât de frumoasă încât asta o face specială în ochii noștri, prin urma acestă carte merită citită! Ne citim mai târziu!

 

Cumpără cartea de aici:

carturesti    libhumanitas    libris    elefant    cartepedia

 

Alte recenzii publicate de Denisa

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.