Vrei să-ți spun un secret despre mami?

Categorii:   Pentru copii   |   Literatura română

Cartea aceasta fermecată le dezvăluie copiilor și adulților deopotrivă unul dintre secretele cel mai bine păstrate din lume: din ce sunt făcute mamele și care este sursa lor magică de putere, iubire și energie? Cum face mama să fie atât de grozavă? E posibil ca iubirea de mamă să fie cea care ține Universul în viață?

Luați-vă copilul în brațe și porniți împreună într-o călătorie pe care nici el, nici voi, părinții, n-o s-o uitați niciodată: copilăria mamei, cu trăsnăi și planuri, întâlnirea ei cu cel care-i va deveni soț, dorința lor de a crea împreună pe cineva mai bun decât ei doi la un loc, sarcina plină de dragoste, nașterea cu efort și speranță, firul invizibil care leagă orice copil de mama lui, care crește și învăluie totul chiar și când mama e obosită, nervoasă ori departe.

Vrei să-ți spun un secret despre mami? este, fără îndoială, cea mai bună carte pentru copii scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc și cea mai bună din colecţia Unicorn, o colecţie cu nume sonore de scriitori şi ilustratori din întreaga lume. Diana Crupenschi, Editor Univers

Editura: Univers
An apariție: 2018
ISBN: 9789733410768
Pagini: 41

 

f64.ro

 

elefant.ro

 

 

Vrei să-ți spun un secret despre mami?

Recenzie adăugată de către Alina

Mami e un personaj de poveste cu două inimi: una e ta, una a ei. Asta spune chiar autoarea, Ioana Chicet‑Macoveiciuc. Legătura invizibilă dintre o mămica care trebuie să aibă superputeri și un pui energic este aducătoare de bucurie și multe provocări, dar perfectă așa cum e. 

Vrei să îți spun un secret despre mami? este mai mult decât o poveste inspirată. Printre rânduri distingem energia Ioanei Chicet‑Macoveiciuc, cu puntea ei făcută între generații. Cum ai fost, cum ești, cum vei fi. În centrul ipostazelor stă copilul, micul ghem de bucurie. Ilustrația cărții este realizată de Giorgiana Chitac și surprinde inspirat diversele momente de tandrețe, oboseală, frumusețe, efemeritate dar și multă, multă iubire. Culorile, când calde când  reci, stimulează benefic imaginația cititorului.

Vrei să îți spun un secret despre mami? conține un mesaj puternic care trebuie însușit de către orice cititor, copil sau adult: Mama ține brațele deschise, să te poți adăposti în castelul magic din ele de fiecare dată când o să ai nevoie.

Cumpără cartea Vrei să-ți spun un secret despre mami de aici:

elefant.ro    libris    carturesti     cartepedia

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.