Illuminati

Categorii:   Mister   |   Non-ficțiune   |   Paranormal

Inițieri terifiante. Mari bănci și manipulări financiare. Posibile legături cu familiile Rockefeller, Rothschild, Adams și Bush. Reanalizarea dovezilor, documentelor și  conexiunilor. Istoria, funcționarea, influența și puterea ordinului secret Illuminati.

Trecând în revistă numeroase păreri – de la analiști experți care etichetează simplist ordinul Illuminati drept un grup ce a activat pentru o scurtă perioadă de timp și cu consecințe insignifiante, până la sceptici care îndrăznesc să pună la îndoială explicațiile și declarațiile oficiale –, Jim Marrs trece dincolo de speculațiile absurde și de încercările de a reduce la tăcere spiritele critice și ne spune povestea reală a acestui grup conspirativ. El pornește de la originile grupului, cunoscut inițial ca „Vizionarii antici și iluminați din Bavaria”, abordând apoi subiecte precum ochiul atoatevăzător de pe bancnota de un dolar american, piramida inversată de pe Marele Sigiliu al SUA, la Protocoalele – sau procedurile – ce vizau uzurparea guvernelor naționale și dobândirea dominației mondiale, simbolismul din spatele logo-urilor marilor  corporații internaționale din zilele noastre, Cavalerii Templieri, gruparea Assassinilor, Skull and Bones, Francmasonerie, denunțători civici, revoluțiile din Franța, Rusia și America și multe, multe altele.

Bogăția, puterea și intriga se împletesc în această expunere detaliată despre gruparea Illuminati: istoria, legăturile pe care le-au avut de-a lungul vremii cu persoanele influente și locul pe care îl ocupă în lumea de astăzi.

Editura: In Extenso
An apariție: 2018
ISBN: 978-606-94334-5-4
Format: 13x20
Pagini: 526

 

elefant.ro

 

 

Illuminati

Societatea secretă care a deturnat întreaga lume

Recenzie adăugată de către Alina

Cumpără cartea ILLUMINATI de aici:

elefant.ro    libris    carturesti     cartepedia

Captivi într-o buclă repetitivă, evident manipulați de către guvernanți/mass-media, ne întrebăm mereu dacă ceea ce știm este adevărat sau nu. Datorită acestui lucru, misterele legate de societățile secrete sunt o sursă permanentă de fascinație. Dovezile incontestabile din această carte înlătură însă îndoielile (sănătoase, de altfel) și ne permit să înțelegem DE CE s-au petrecut multe din evenimentele aparent întâmplătoare și mai ales ce este în spatele lor. 

ILLUMINATI. Societatea secretă care a deturnat întreaga lume este o lucrare condensată și foarte actuală. Cartea pornește de la originile cunoscute ale societătilor secrete, care par să își aibă rădăcinile în vechiul Sumer (Mesopotamia). Se trece prin mitologia și legendele trecutului indepărtat, în special cele legate de zeii Anunnaki din vechea Mesopotamie și se ajunge la David Hudson, un fermier de bumbac  din Phoenix, Arizona cu a lui descoperire accidentală, din anii 1970, a elementelor monoatomice. Se consideră că pulberea de culoare albă, rezultată din extracția aurului și argintului cu cianură, ar avea capacitatea de a regenera ADN-ul uman. S-a emis chiar ipoteza că aceasta oferă și un remediu pentru boli și chiar ar avea proprietăti reîntineritoare. Dr. Hal Puthoff, directorul Institutului pentru Studii Avansate din Austin, Texas a concluzionat că praful era „materie exotică” capabilă să curbeze timpul și spațiul deci poate oferi o tehnologie avansată.

Fiind un om practic, fermier și metalurgist, Hudson disprețuise orice referire la aspectele oculte…În anul 2004, David Hudson a dispărut și nu a mai avut apariții publice, și aceasta după ce a promis publicului că intenționa să producă pulberea sa albă, monoatomică, pentru beneficiul întregii omeniri.

Jim Marrs trece în revistă cele mai vechi și mai puțin cunoscute grupuri mistice, precursoare pentru ILLUMINATI: gnosticii, cabaliștii, școlile misterelor, esenienii, gruparea Roshaniya, cavalerii templieri, gruparea assassinilor și rozacrucienii.

Ordinul Iluminaţilor a fost o societate secretă înfiinţată in 1776, în oraşul Ingolstadt din Bavaria de Nord, de Adam Weishaupt. Primul profesor de drept canonic de la Universitatea din Ingolstadt, acesta a strans langa el liber-cugetători, liberali, antimonarhici recrutaţi din lojile masonice din Germania. Prin intermediul şcolilor de mistere a dominat cativa ani ani alaturi de bancherul Mayer Rothschild si Baron Knigge care urmau idei precum: „Scopul scuză mijloacele” și „Pentru a realiza sinteza este nevoie de două forțe opuse”.

Mulți scriitori adepți ai teoriei conspirației consideră că între Rothschild și Weishaupt și ai săi Illuminati a existat o anumită legătură. Averea familiei Rothschild a fost construită pe bani deturnați de la William al IX-lea, care primise o sumă enormă de la guvernul britanic pentru a asigura soldați din Hesse, care să lupte cu coloniștii americani în timpul războiului revoluționar.

În 1785, ordinul a fost suprimat iar acuzația adusă a fost aceea că scopul ordinului era să răstoarne toate monarhiile și religiile de stat din Europa. Deși dizolvat, membrii săi infiltraseră deja Francmasoneria, guverne, Biserica, sectorul bancar și chiar și alte societăți secrete, deturnându-le de la scopurile lor inițiale și au continuat să răspândească ideile Iluminismului până în zilele noastre. Jim Marrs arată și cum filosofia Illuminati s-a împletit mult cu Francmasoneria, o organizație fraternă înființată între secolele al XVI-lea și al XVII-lea, ca o ramificație a Ordinului Cavalerilor Templieri, ce fuseseră scoși și ei la rândul lor în afară legii.

Chiar și astăzi există o mulțime de societăti secrete în lume, unele foarte cunoscute și altele mai puțin cunoscute: Ku Klux Klan (KKK), Cavalerii Teutoni, Clubul Bilderberg, Consiliul pentru Relații Externe (CFR – Council on Foreign Relations). Tranziția de la vechile societăți secrete, la organizațiile secrete mai moderne a fost intensificată prin introducerea Francmasoneriei „iluminate” (deturnată de către Illuminati), ea însăsi un amestec de tradiții ezoterice vechi și tradiții cabalistice.

ILLUMINATI. Societatea secretă care a deturnat întreaga lume este o carte excelentă care merită citită pentru că pune în dezbatere condiția actuală a lumii noastre, aceea că nu avem acces la adevărata cunoaștere. De la ipoteza că principalul control asupra Pămantului este realizat de ființe care nu sunt de pe această planetă, dar conduc prin ILLUMINATI, se încearcă o minimă justificare pentru reducerea la tăcere a celor care luptă în interesul cetățenilor sau al mediului inconjurător. Din fericire pentru omenire, nivelul conștiinței se ridică în întreaga lume. Din ce în ce mai mulți oameni devin din ce în ce mai informați cu privire la realitățile vieții actuale de pe Pămant.

Subiecte cum ar fi schimbările climatice, ambiguitatea identității de gen, legislația împotriva portului de arme, medicamentele și vaccinurile nocive și organismele modificate genetic (GMO) umplu în permanență mijloacele de comunicare în masă deținute de acești giganți corporatiști numai pentru că astfel de probleme mențin societatea divizată și în conflict, fapt care servește pentru a distrage atenția publicului de la adevărații conducători ai lumii.

 

Alte recenzii publicate de Alina

 

Din aceeași categorie

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.