Cum să te îndrăgostești

Categorii:   Ficțiune   |   Dragoste

Are o acțiune misterioasă pecetluită de personaje naive, sensibile, dar care își găsesc tot curajul pentru a-şi dori să-şi pună capăt zilelor. Dar de la a gândi până la a sări e cale lungă, sunt două verbe distincte care nu pot fi conjugate împreună, iar protagoniștii noștri se luptă cu ei înșiși pentru a găsi calea corectă.  Credeți că vor reuși?  

Editura: All
An apariție: 2016
ISBN: 978-973-724-450-5
Pagini: 368

 

nichiduta.ro

 

Tinute office

 

 

Cum să te îndrăgostești

Recenzie adăugată de către Denisa

Cum să te îndrăgostești de Cecelia Ahern este cartea care vă va accelera bătăliile inimii și vă va induce emoție până în măduva spinării.

Încă retrăiesc momentele cu cei doi protagoniști și nu pot decât să afirm că acest roman este unul dintre cele mai bune romane citite de mine.

Are o acțiune misterioasă pecetluită de personaje naive, sensibile, dar care își găsesc tot curajul pentru a-şi dori să-şi pună capăt zilelor. Dar de la a gândi până la a sări e cale lungă, sunt două verbe distincte care nu pot fi conjugate împreună, iar protagoniștii noștri se luptă cu ei înșiși pentru a găsi calea corectă.  Credeți că vor reuși?  

Ce se întâmplă când încerci să te regăsești mergând din nou înapoi pe pietrele trecutului, din nou în același oraș, din nou retrăind momentul care te-a marcat?

Ei bine, Christine Rose încercă să se lupte cu ea însăși, conștiința îi dictează să renunțe la căsătoria ce nu o face fericită și ajunge astfel pe o proprietate privată, într-un bloc abandonat. Aici îl găsește pe Simon, iar până la autodistrugerea ei a mai rămas un singur pas.

Simon Conway îi declanșează Christinei criza de conștiință, atunci când îl găsește dorindu-şi să-şi ia viața. Aceasta încercă să-l reîntoarcă din aceea buclă a depresiei, unde nu-şi mai găsește liniștea. Dar încercarea ei s-a dovedit fatală, nu doar pentru el, ci și pentru ea. Odată cu descărcarea armei, ea a renăscut prin durerea celorlalți. 

Când am terminat însă de vorbit, ceva s-a întâmplat. Cuvintele mele nevinovate – pe care acum știu că ar fi trebuit să le las nerostite – au declanșat ceva. Simon s-a uitat la mine, dar știam că nu mă vede. Se schimbase la față. În capul meu s-a dat alarma, dar înainte de a apuca să spun sau să fac ceva, Simon a luat pistolul și l-a pus la tâmplă. Arma s-a descărcat.

După incident totul a luat o întorsătură dramatică, falsa sa căsătorie, oamenii care nu o ascultau, durerea că nu l-a putut împiedică să-şi ducă planul la bun sfârșit, au făcut-o pe Christine să-şi dorească o nouă viață. O viață în care poate să se redescopere. 

Dar viața o lovește din nou, de data aceasta este pregătită să îl ajute pe bărbatul misterios de pe pod, care își dorește să se despartă de lumea aceasta.

Un bărbat îmbrăcat în negru stătea agățat de balustradă, cu privirea ațintită asupra râului rece și înșelător care trecea iute pe sub el.
Adam Basil, pilotul sexy care salvează vieții, se află în etapa în care nu mai poate înțelege viața. Durerea pe care o simte îl frânge pe dinăuntru, iar cea mai bună soluție pe care o prevede e să se sinucidă. 

Iar cum Christine nimerește mereu în locurile nepotrivite, la momente extrem de potrivite, îl împiedică să-şi pună capăt zilelor. 

Mă ajuți... De ce ai face-o?  Ce ai câștiga?

Mi-a plăcut această carte, e ca o acadea pe care nu-ți dorești să o termini. Stilul autoarei, personajele pe care le-a creionat însoțite cu dorința lor sinucigașă a făcut din această carte un deliciu. 

Veți vedea puterea lui Adam de a trece peste această ideea sinucigașă, dar și parcursul Christinei. Ei doi vor fi legați subtil, ajutându-se reciproc. Credeți că iubirea se naște din cea mai frumoasă sămânță?

Ai timp s-o faci până la ziua mea de naștere. Ăsta este termenul-limită. Termen-limită? Am încremenit, cu mâna într-a lui. Deși o spusese pe un ton calm, părea o amenințare.

Vă recomand o carte care vă va ține cu sufletul la gură. Pe tot parcursul cărții veți trăi alături de personaje, iar emoția o veți simți la cote maxime. Merită să citiți această carte! Ne citim mai târziu

 

Cumpără cartea de aici:

libris    elefant    carturesti    cartepedia    lib humanitas

 

Alte recenzii publicate de Denisa

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.