Confess

Categorii:   Ficțiune   |   Dragoste

Auburn Reed a pierdut tot ce avea mai de pret. Dar acum, in incercarea de a-si reface viata, stie exact ce are de facut si e pe deplin constienta ca nu-si poate permite nicio greseala. Cu toate acestea, nu se asteapta ca, atunci cand paseste intr-un atelier de arta din Dallas,in cautarea unui loc de munca, sa fie incredibil de atrasa de Owen Gentry, artistul misterios care detine atelierul. Auburn da frau liber sentimentelor sale, dar afla apoi ca Owen ascunde un secret teribil. Trecutul lui patat ameninta sa distruga tot ce Auburn iubeste mai mult si de aceea trebuie sa-I indeparteze pe Owen din viata ei. Pentru a salva dragostea lor, Owen trebuie sa-si marturiseasca secretul. Dar, in acest caz, marturia lui poate avea consecinte mult mai grave decat insasi fapta. In stilul ei remarcabil si unic, Colleen Hoover ne poarta printr-o poveste emotionanta despre dragoste adevarata, familie si legaturi care nu pot fi nicicand destramate.

    
    „Din cand in cand apare cate o carte care iti taie respiratia. Aceasta este una dintre ele." - USA TODAY 

    „Lasati-va sedusi de Confess, cufundati-va in aceasta carte, fara a fi citit nimic despre ea inainte." - WOMEN'S HEALTH 

    „Hoover va va face inima sa va palpite cu aceasta poveste de dragoste care are ca tema a doua sansa... o poveste indrazneata si plina de senzualitate." - BOOKLIST

Editura: Epica
An apariție: 2017
ISBN: 978-606-8754-35-2
Pagini: 316

 

epantofi.ro

 

niculescu.ro

 

 

Confess

Recenzie adăugată de către Denisa

 

Și dacă adevărul rănește mai mult decât tăcerea?

Confess de Colleen Hoover a fost jocul periculos al rațiunii și al sufletului, un război crâncen între viață și moarte pe care Auburn l-a câștigat, însă câștigând jocul și implicit ceea ce-şi dorea cel mai mult, a pierdut ceea ce a găsit de curând. Credeți că merită?

Un roman la prima vedere liniștitor, însă pe parcurs s-a transformat în tristețe pură și sfâșietoare, ce s-a înlănțuit pe alocuri cu plăcerea. Am fost martora unei lecții pe care am ascultat-o cu atenție și pe care am urmărit-o din umbră. Am urmărit acțiunea personajelor și nu pot să zic decât că această carte mi-a contopit emoțiile și ceea ce a rezultat la final a fost un ghem plin cu energie și întrebări fără răspuns...

Iar acum plătesc prețul suprem, fiindcă mă costă relația cu tine, Auburn.

Ce se întâmplă când fericirea e înlocuită de durere? Ce se întâmplă când mori și lași în urma ta doar tristețe? Dar ce se poate întâmpla când auzi doar ecourile iubirii și nu persoana iubită?

Viața uneori e nedreaptă și mereu ne întreabăm de ce noi și nu altul? De ce tu și nu el? De eu și nu tu? Așa cum și Auburn își pune această întrebare mereu și mereu, de ce Adam și nu altcineva? De ce persoana iubită este pe punctul de a o părăsi? De ce părinții nu o înțeleg? De ce nu înțeleg că locul ei e lângă el, mai ales acum când moartea îl pândește? De ce?

Auburn Reed se confruntă încă de la o vârstă fragedă cu o situație destinată unui adult, îndrăgostită de un adolescent cu o boală incurabilă, aceasta încearcă să-i ofere momente de neuitat, însă părinții le interzic acest lucru.

Timpul trece, iar situația se răstoarnă, dintr-o adolescentă naivă se transformă într-un adult cu o singură dorință ce o ține pe loc și o face vulnerabilă în fața iubirii.

Cred că iubirea e greu de definit. Poți iubi multe lucruri la o persoană, dar nu întreaga persoană.

Nu pot să afirm decât că această carte are suișuri și coborâșuri, dacă am adorat partea puternică a lui Qwen de a lua decizii și de a fi stăpân pe situație,-deși nu era vinovat-, pe Auburn am urât-o pentru egoismul de care a dat dovadă la un moment dat. Ambii au mâinile pătate cu trecutul lor, însă lupta pentru prezent și viitor trebuia dată împreună, nu separat.

Pe de o parte o înțeleg, inima unui mama pune mereu pe primul loc propriul copil, însă singură nu ar fi reușit, iar încăpățânarea ei nu-şi avea rostul între cei doi. Iubirea nu distruge, atunci când o face nu e omul tău, iar Qwen în afară de a o vindeca nu a făcut nimic rău.

- Sincronizare perfectă.
- O mai poți spune odată.
- Sincronizare perfectă, repetă rânjind.

Qwen reprezintă prototipul de bărbat pe care aș vrea să-l întâlnesc pentru a-l analiza, iar ceea ce am găsit a fost un copil îmbrăcat în haine de bărbat. Acesta trăiește o dramă continuă și deși încercă să treacă peste, tatăl său îl trage mereu înapoi, asta până când apare Auburn și totul se schimbă. Pictând confesiunile trecătorilor, Qwen se eliberează de trecut și se simte invicibil, însă dorința iubitei sale îl face să devină din nou omul de care îi era atât de frică.

Uneori mi-e atât de dor de ei încât mă doare chiar aici, de parcă cineva mi-ar strânge inima cu puterea întregii lumii

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la acest roman a fost ideea acestuia și faptul că Colleen Hoover a ales să folosească confesiunile cititorilor și nu să le inventeze ea. Iar confesiunile sunt așa de dureroase, încă mi-ar plăcea ca cineva să-mi picteze și mie propriile confesiuni, însă pe cele din carte cu siguranță le voi în rămas.

Uneori mă întreb dacă nu ar fi mai ușor să fiu moartă decât să-i fiu mamă.

Lupta lor nu a ajuns la final, iar minciuna lui îi distruge ei posibilitatea de a fi mama, iar dorința ei îl distruge pe el. E un roman distinct care merită descoperit și merită un loc în propria voastră bibliotecă. Chiar dacă este un roman trist, acesta vă oferă emoția pe care o căutați cu toți în astfel de cărți.

Lectură plăcută și ne citim mai târziu!

 

Cumpără cartea de aici:

carturesti    libhumanitas    libris    elefant    cartepedia

 

Alte recenzii publicate de Denisa

 

Abonare la newsletter

Salutare, ne-am bucura să-ți trimitem pe email lunar cele mai noi recenzii!
Putem să-ți trimitem doar noutăți din categoriile tale preferate sau dacă preferi să primești notificări cu toate recenziile, nu e necesar să bifezi nicio categorie.